Lee won 7.5 miljoen euro in de loterij, maar heeft niks meer over

Lee won 7.5 miljoen euro in de loterij, maar heeft niks meer over

Je zou denken dat de loterij winnen een droom is. Maar voor een iemand is geld winnen uitgelopen op het slechtst denkbare scenario. 

Lee uit Engeland

We hebben allemaal wel eens nagedacht over wat we zouden doen wanneer we de loterij zouden winnen. Vrijwel iedereen is dan hetzelfde van plan. Denk aan een dure woning, een mooie auto, een luxe vakantie en wat centjes voor familieleden. Ook kun je er nog mee gaan investeren.

Lee Ryan uit het Verenigd Koninkrijk won de Lotto in 1995, inmiddels ruim 28 jaar geleden. Hij deed eigenlijk wat iedereen met het geld zou doen.

Zo kocht hij een villa met zwembad, meerdere luxe auto’s, een helikopter en zelfs een vliegtuig. Met Lee liep het niet goed af want in 2010 leefde hij op straat. Hij had letterlijk niets meer over en noemde de winst een ‘vloek’ op zijn leven. Liever had Lee nooit gewonnen.

Loterij is een vloek

Tegen de Britse krant The Mirror vertelt hij: ”Mensen denken altijd, oh, als ik morgen win heb ik geen zorgen meer. Dat is niet juist. Op dat moment beginnen je zorgen pas.”

”Je komt er achter wie precies wie is in je leven, zelfs binnen je eigen familie ontstaat er frictie. Het is allemaal een illusie. Je bezittingen lokken je in de val. Mensen denken dat het goed met je gaat omdat ze weten dat je gewonnen hebt. Maar ik ken mensen met heel veel geld, die ongelukkig zijn.”

Ondanks dat Lee door een moeilijke periode is gegaan, heeft hij zijn leven weer opgepakt. Totaal berooid solliciteerde hij als schilder. ”Ik heb nu meer rust dan ik vroeger had, toen ik financieel rijk was. Let op: financieel. Want ik heb me nooit rijk gevoeld in mijn hoofd.”

Lee won 7.5 miljoen euro in de loterij, maar heeft niks meer over

‘Ik ga weer winnen’

Ondanks zijn levensverhaal gelooft Lee in the law of attraction. ”Ik denk dat ik de loterij nogmaals ga winnen. Maar als dat gebeurt, interesseert het me niets. Het klinkt vreemd maar ik heb niets nodig.”

Toch heeft Lee alweer plannen gemaakt voor als hij weer miljoenen wint. ”Dan ga ik een hotel openen voor daklozen. Dan voel je jezelf alsof je ook echt iets waardevols doet.”

Stabiel leven

Lee woont in Twickenham en blikt nog een keer terug op zijn vorige leven. ”Ik had altijd zorgen en was steeds bang dat ik in de gaten werd gehouden. Ik keek altijd over mijn schouder.”

”Nu ben ik op zoek naar een stabiel leven, waarbij je hard moet werken om iets te bereiken in plaats van dat het je zo in de schoot geworpen wordt.”

Scroll naar boven