Lauren was 24 minuten in de hemel en vertelt wat ze daar zag

Lauren Canaday, een 41-jarige vrouw, heeft een ongekende ervaring meegemaakt die haar leven compleet heeft veranderd. Nadat haar hart het begaf werd ze pas 24 minuten later weer tot leven gewekt. Daarna is ze begonnen aan een ’tweede leven’.

Tenminste, dat beweert Lauren zelf. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven, genaamd ‘Independence Ave’. Ook schrijft ze erover op haar Substack-blog.

”In februari dit jaar stopte mijn hart er plotseling mee. Mijn man belde direct 911 (Het Amerikaanse noodnummer red.) en begon met reanimeren.”

”De ambulancebroeders hebben me daarna ook nog 24 minuten geprobeerd me tot leven te werken. Dat lukte en na negen dagen op intensive care, werd ik ‘cognitief intact’ verklaard. Op de MRI-scans was geen hersenschade te zien”, zo schrijft ze in haar post.

Covid

De ambulancemedewerkers schreven haar hartstilstand toe aan complicaties van COVID, waarvoor ze positief testte bij de opname op de intensive care, aldus Canaday.

Klinisch gezien had Canaday te maken met wat het Lazarus-effect of autoresuscitatie wordt genoemd. Dit enorm zeldzame fenomeen, waarvan de exacte oorzaak onbekend blijft, doet zich voor wanneer een niet levende patiënt plots tekenen van leven vertoont.

Daardoor lijkt het alsof een ‘d00d persoon’ weer terugkomt, terwijl ze feitelijk nooit zijn 0verleden. Haar geval is bijzonder fascinerend.

Van de 65 gedocumenteerde gevallen tussen 1982 en 2018, herstelden slechts 18 personen volledig. Lauren lag twee dagen in coma en toen ze wakker werd, was ze ‘in de war’.

Vredig

Tijdens de 24 minuten dat Lauren ‘klinisch d00d was’, voelde ze zich naar eigen zeggen ‘extreem vredig’. Deze gevoelens bleven zelfs nog bij haar, gedurende een aanta; weken.

De nasleep van haar ‘wedergeboorte’ was echter minder vredig. Ze ondervond uitdagingen zoals schuldgevoelens, verdriet en verwarring.

Na haar ervaring merkte Canaday aanzienlijke veranderingen op in haar persoonlijkheid en prioriteiten, inclusief haar smaakvoorkeuren en relaties. Haar liefde voor haar echtgenoot is gegroeid, maar ze erkent dat er ook sprake kan zijn van enige heldenverering.

Een nieuw perspectief op het leven

Canaday’s ervaring heeft haar een nieuw perspectief op het leven gegeven. Ze benadrukt dat ze niet langer bang is voor het einde, maar meer bezorgd is over de pijn die vaak in het leven wordt ervaren. Deze ervaring heeft haar geholpen een dieper begrip en waardering voor het leven te ontwikkelen.

Dit verhaal van Lauren Canaday is niet alleen een bewijs van medische wonderen en menselijke veerkracht, maar biedt ook diepgaande inzichten in de mysterieuze grens tussen leven en het hiernamaals.

Scroll naar boven