Laura verliest al haar vier ledematen na het eten van rauwe vis

Een moeder uit Californië heeft tragisch genoeg al haar vier ledematen verloren nadat haar vingers en voeten zwart werden na het eten van rauwe vis.

Infectie na consumptie van Tilapia vis

Laura Barajas, 40 jaar oud, liep in juli een bacteriële infectie op door ondergekookte Tilapia vis te eten, nadat ze de vis had gekocht bij een lokale markt. Na maanden in het ziekenhuis te hebben doorgebracht om tegen de dodelijke infectie te vechten, moest ze donderdag een levensreddende amputatie ondergaan.

Volgens een vriend bakte en at Laura de vis zelf en zij zei dat Laura “bijna haar leven verloor” door het incident. “Het is echt zwaar voor ons allemaal. Het is vreselijk. Dit had ons allemaal kunnen overkomen,” vertelde Anna Messina aan News 19. “Ze heeft bijna haar leven verloren. Ze lag aan een beademingsapparaat.”

Medisch geïnduceerde coma

Laura werd in een medisch geïnduceerde coma geplaatst nadat ze sepsis had opgelopen. “Haar vingers waren zwart, haar voeten waren zwart, haar onderlip was zwart. Ze had volledige sepsis en haar nieren faalden,” voegde Anna toe.

Medici geloven dat de infectie waarschijnlijk werd veroorzaakt door vibrio vulnificus, een bacteriële infectie waarvoor de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) onlangs hebben gewaarschuwd.

Mensen aangespoord tot voorzichtigheid

“Mensen moeten verstandige voorzorgsmaatregelen nemen, zoals het vermijden van water als ze een wond hebben totdat het goed is genezen,” zei mevrouw Spottiswoode. “Als je een verzwakt immuunsysteem hebt, moet je deze dingen in de gaten houden en risicovolle activiteiten en voedingsmiddelen vermijden.”

Anna heeft een GoFundMe-pagina opgezet om haar vriendin te helpen met de medische kosten en haar voortdurende zorgbehoeften. Tot nu toe is er 36.000 dollar opgehaald van het doel van 150.000 dollar, zoals ze schreef “wees dankbaar voor wat we nu hebben, want het kan zo snel en zo gemakkelijk worden weggenomen”.

Scroll naar boven