Laten we stilstaan bij deze dappere soldaat die op een granaat sprong om zijn mede marinier te redden

William Kyle Carpenter. Je kent zijn naam misschien wel, misschien niet, maar je kunt nooit twijfelen of hij een gecertificeerde Amerikaanse held is.

Op 21-jarige leeftijd verdiende Kyle de rang van Lance Corporal in de Amerikaanse mariniers. In 2010 werd hij in Afghanistan de oorlog in gestuurd.

Tijdens een vuurgevecht landde een granaat in de buurt van waar Kyle en een andere soldaat vochten. Zonder er twee keer over na te denken, sprong Kyle in actie …

Het was een beslissing van een fractie van een seconde die boekdelen sprak over Kyle’s onverzettelijke kracht, maar uiteindelijk zijn leven voor altijd zou veranderen. Kyle sprong op de granaat en gebruikte zijn lichaam als een schild om zijn vriend te redden.

Hij offerde zijn leven op, zodat zijn mede-Marine gespaard kon blijven.

Natuurlijk liep hij verwoestende verwondingen op als gevolg van de explosie. Zijn lichaam was bezaaid met granaatscherven en de botten in zijn schedel en gezicht waren verbrijzeld. Bovendien verloor Kyle een deel van zijn kaak, zakte een van zijn longen ineen en werd hij P.E.A (patiënt was verloren bij aankomst) verklaard toen hij terugkeerde naar Camp Bastion.

Technisch gezien was Kyle dood, maar op de een of andere manier heeft hij het overleefd.

De volgende twee jaar moest Kyle veertig verschillende operaties ondergaan. Hij ontving het Purple Heart award vanwege zijn dapperheid en werd tevens ontvanger van de prestigieuze Medal of Honor, die president Barack Obama hem schonk.

Vandaag de dag is Kyle gestopt met de militaire dienst en werkt hij aan het behalen van een diploma aan de University of South Carolina.

Een echte Amerikaanse held. Bekijk de onderstaande video over Kyle’s verhaal:

Deel om je steun te betuigen aan een man die zich vrijwillig heeft opgeofferd om een ​​ander leven te redden

Bron: CNN