Schoonmaakexperts hebben onthuld hoe je vervelende vliegen op afstand kunt houden met een simpele kamerplant. Want laten we eerlijk zijn: er is niets vervelender dan dat je thuis aan het relaxen bent en er constant een zoemende vlieg langs je hoofd raast.

Voorgoed af van vliegen

Maar er gloort hoop aan de horizon. Er is namelijk een huishoudelijke plant die deze irritante beestjes op een afstand houdt. Het is met deze hitte nou eenmaal nodig om ten alle tijden een raam open te houden, tenzij je levend gebraden wil worden, tenminste.

In plaats van gedwongen te worden om je ramen te sluiten, hebben experts onthuld dat als je een pot basilicum koopt, je het beste van twee werelden kunt hebben: een koel briesje en een verminderd risico op een vliegenplaag. Vliegen hebben naar verluidt een hekel aan de sterke geur van basilicum.

Als knoflook voor vampiers

Als je plaatselijke supermarkt echter geen basilicum verkoopt, schijnt munt ook goed te werken. In plaats van de geur van munt of basilicum te gebruiken, kun je ook rond essentiële oliën zoals citroengras en lavendel sprayen om de insecten af ​​te weren.

BEKIJK OOK  Bizar: Glas gegooid vanuit reuzenrad Zandvoort, vrouwen gewond naar ziekenhuis

Het is hierbij ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je keuken vrij is van gemorste vloeistoffen, met name van koolzuurhoudende dranken, zodat het minder aanlokkelijk is voor vliegen. De kooldioxide in de drankjes is namelijk bijzonder aantrekkelijk voor fruitvliegjes.

Wil je op de hoogte blijven van de beste tips? Houdt onze website dan goed in de gaten of abonneer je op het kanaal Handig op YouTube.


Like it? Share with your friends!