Voorgoed afkomen van fruitvliegjes? Deze tips helpen je daarbij

last-van-fruitvliegjes-deze-gouden-tips-helpen-je-daarbij

Als je voor eens en altijd fruitvliegjes uit je huis wilt bannen, hebben wij de gouden tips voor je. Veel van deze trucjes werken binnen een nacht, en kosten amper moeite. Zodra je de plaag onder controle hebt, hebben we meer tips om te voorkomen dat ze je huis weer binnenkomen.

Afkomen van fruitvliegjes – onze tips

Fruitvliegjes zijn dol op rijp, rottend of bedorven fruit en groente. Ook houden ze enorm van gefermenteerde producten zoals bier, sterke drank en wijn. Ze zijn ook vaak te vinden rond vuilnisbakken en afvalverwerkers als er genoeg voedsel te vinden is.

En helaas, met hun snelle voortplanting kunnen een paar kleine fruitvliegjes snel uitgroeien tot een plaag die bijna onbeheersbaar lijkt. Om te beginnen aan de uitroeiing van de insecten, moet je beginnen met een grondige schoonmaak van je keuken en alle bedorven etenswaren weggooien:

last-van-fruitvliegjes-deze-gouden-tips-helpen-je-daarbij

1. Gooi overrijp fruit meteen weg.

  • Bewaar groenten en fruit in de koelkast.
  • Was vers gekochte groenten en fruit direct om eventuele eitjes of larven weg te spoelen.
  • Leeg regelmatig de prullenbak.
  • Maak gemorste vloeistoffen, zoals fruitsap of alcohol, onmiddellijk schoon.

2. Appelazijn en plasticfolie val:

Dit eenvoudige maar effectieve valletje maak je zo: giet wat appelazijn in een glas, dek het af met plasticfolie en zet het vast met een elastiekje. Prik dan een paar kleine gaatjes in de folie zodat de fruitvliegjes naar binnen kunnen, maar niet meer naar buiten.

Last van fruitvliegjes? Dit is DE oplossing! #Handig

3. Papieren kegel, azijn en oud fruit val:

De lucht van rottend fruit is onweerstaanbaar voor fruitvliegjes, maar de kegel maakt het lastig voor ze om weer te ontsnappen. Doe wat azijn en een stuk heel rijp fruit in een pot, rol wat papier tot een kegel en plaats dit met de smalle kant naar beneden in de pot.

4. Azijn en afwasmiddel val:

Als fruitvliegjes niet meer reageren op je andere vallen, probeer dan azijn met een paar druppels afwasmiddel in een open schaal te plaatsen. Het afwasmiddel verlaagt de oppervlaktespanning van de azijn waardoor de vliegjes zinken en verdrinken.

Scroll naar boven