Laffe inbrekers stelen overblijfselen van recent overleden vrouw

Urn Auke

Inbreken is voor paupers, zover is duidelijk. Maar hoe laag moet je zinken om in je ziekelijke rooftocht een urn mee te nemen waar niets meer, dan de as van een overleden vrouw in zit? Slachtoffer Auke Ykema uit Mijdrecht snapt er helemaal niets van. ”Dit is zo persoonlijk.”

Ravage

De inbraak in Ykema’s woning gebeurde een dag geleden. Hij was op dat moment zelf niet aanwezig. Nadat hij door een oplettende buurvrouw werd gealarmeerd dat het raam bij de voordeur was ingegooid met een grindtegel, spoedde Ykema zich naar huis.

Daar trof hij tot zijn ontsteltenis een ravage aan. ”Er lag een hoop glas in de woonkamer en alle laden stonden open. Het was een hoop rotzooi.”

Creditcards en sieraden

Hoewel Ykema nog bezig is met het opmaken van de inventaris, zijn er naar zo blijkt waardevolle spullen door de dieven meegenomen. Dit gaat om onder meer sieraden, kettingen en zelfs de trouwringen.

Urn

Waar bovenstaande persoonlijke bezittingen vooral emotionele waarde hebben, is dat al helemaal het geval bij een urn. Ykema’s partner overleed vorig jaar. ”Ik heb de urn ongeveer een half jaar geleden gekregen”, zegt hij. “Ik wilde de as uitstrooien, dus dan heb je nog niet zo’n heel mooie pot.”

Omdat de urn in een groen tasje zat, heeft Ykema het vermoeden dat de inbrekers het kunnen hebben aangezien voor een cadeau. ”Ze hebben gewoon een vergissing gemaakt. Ze kunnen hier helemaal niets mee.”

Oproep aan dieven: Breng de urn terug

Het slachtoffer hoopt op enig ‘menselijk gevoel’ bij de verantwoordelijken. ”Het maakt mij niet uit wie het heeft gedaan, als ze de urn maar op een plaats terugzetten waar andere mensen hem kunnen herkennen. Zodat de urn weer bij mij terugkomt.”

De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft vooralsnog geen idee in welke hoek zij moeten zoeken. En daarom doen we een beroep op onze bezoekers. Deel dit bericht zoveel mogelijk!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven