Laatste wens van Ans: nog één keer kerst vieren bij familie

Ans

Kerst staat symbool voor het samenzijn met familie en het gezellig hebben. Maar niet iedereen heeft dat geluk. In sommige gezinnen blijven bepaalde stoelen leeg, omdat een dierbare er dit jaar niet meer bij is.

Ans

Er zijn ook families die nu al weten dat zij dit jaar voor het laatst kerst vieren met iemand die er volgend jaar niet meer bij zal zijn.

Ans

Dat kan bijvoorbeeld komen door iemand die volgend jaar uit het leven stapt, zoals Zoraya. Het kan echter ook zo zijn dat iemand ziek is, en de volgende kerst niet meer zal halen.

De stichting Wensambulance zorgt ervoor dat Ans Guns (83) nog een keer kerst kan vieren, samen met haar familie. Tegen Hart van Nederland zegt Kees Veldboer jr.: ”De meeste mensen willen gewoon naar huis. Dat kan een kerstbrunch zijn, of gewoon weer even gezellig thuis zijn met het gezin.”

Bijzondere dagen

Ans verblijft al een tijdje in het ziekenhuis, maar op Eerste kerstdag kan ze eindelijk weer eens naar huis. Dat het de laatste keer is, maakt het nog eens extra bijzonder.

De verpleegsters hebben Ans heel mooi gemaakt voor het kerstdiner. De vrouw ziet er hartstikke mooi uit. Aan het begin van de middag is ze opgehaald met de wensambulance. Chauffeur Peter en verpleegkundige Rinie hebben Ans naar haar familie gebracht.

Ans

Rinie: ”Ik heb al heel wat wensen gedaan, maar de wensen op kerstdagen blijven bijzonder. Ook Peter is blij dat hij iets kan betekenen. Hij zegt tegen Hart van Nederland: ”Het is superfijn dat dit kan. Het is mooi om aan het eind van de dag een grote glimlach te zien bij de mensen. Daar doen wij het voor.”

Scroll naar boven