Laatste wens doodzieke Ajaxfans (7 en 14) eindigt in zwarte dag

Laatste wens doodzieke Ajaxfans (7 en 14) eindigt in zwarte dag

Twee doodzieke kinderen van respectievelijk 7 en 14 jaar woonden gisteren hun allerlaatste wedstrijd van Ajax bij. De twee kinderen hebben niet meer lang te leven. Wat een mooie dag had moeten worden, is door Ajax-hooligans totaal verpest.

Ajax

Zoals in de gehele Nederlandse media te zien was gisteren, liep de Klassieker totaal uit de hand. Feyenoord deed niet eens zijn best, maar vernederden de Amsterdammers op alle fronten.

De frustratie liep bij de ‘supporters’ zo hard op, dat ze met vuurwerk op het veld begonnen te gooien. De fans zaten te trillen als wezels, bang voor nog meer tegendoelpunten. Na de wedstrijd gingen deze stoere mannen het stadion binnen. Op zoek naar…Niks eigenlijk

De actie sorteerde wel succes. In Nederland zijn fans blijkbaar de baas, want de KNVB overlegt nu koortsachtig wat er gaat gebeuren.

Make a wish

De stichting Make-A-Wish Nederland had gisteren in samenwerking met Stichting Ambulance Wens mogelijk gemaakt dat twee ongeneeslijk zieke kinderen nog een keer naar een wedstrijd van hun favoriete team konden gaan. Wat een mooie dag had moeten worden, is inktzwart afgelopen.

Volgens directeur Hanneke Verbrug keek de 14-jarige jongen met blijdschap en positiviteit uit naar de wedstrijd. Maar toen het duel gestaakt werd, ging het mis.

”Er ontstond veel paniek. De familie van de jongen moest buiten wachten op een taxi, terwijl daar vanalles aan de hand was. Zij kregen zelfs last van traangas.”

De zevenjarige jongen, die in een Skybox zat, kon pas rond 18.00 uur naar huis. De jongens zijn veilig thuisgekomen, maar dat had niet veel gescheeld.

Verdriet

Verbrug is razend. ”Je stuurt kinderen naar een wedstrijd in de hoop dat hun allerliefste wens in vervulling gaat en zorgt voor blijdschap en positiviteit. Het veranderde in het tegenovergestelde. Dat zorgt voor veel verdriet en teleurstelling.” En daar is nog niet alles mee gezegd.

Make-A-Wish Nederland gaat door de gebeurtenissen van gisteren serieus overwegen of dit soort ‘risicowedstrijden’ wel als wens kunnen dienen.

“Zolang dit soort situaties blijven voorkomen, gaan we zulke wedstrijden zeker afraden.” Als een kind echt heel graag naar zo’n wedstrijd wil, zullen alle risico’s vooraf worden besproken.”

Het is onzettend erg dat zogenaamde fans zo weinig hersencellen bevatten, dat ze niet doorhebben wat zij anderen aan doen. Deel dit bericht op sociale media!

Scroll naar boven