Netflix heeft de releasedata voor seizoen vijf van de razend populaire crime serie La Casa de Papel bevestigd.

De streamingdienst laat weten dat seizoen vijf zal worden opgesplitst in twee delen, met het eerste deel op 3 september, voordat het tweede deel op 3 december uitkomt.

De bedenker van de serie, Alex Pina, lichtte die beslissing toe: “Toen we begonnen met het schrijven van deel 5 in het midden van de pandemie, voelden we dat we moesten veranderen wat werd verwacht van het tien afleveringen tellende seizoen en gebruikten we elk middel dat we konden om de sensatie van een seizoensfinale of serie-einde te creëren in het eerste deel zelf.”

BEKIJK OOK  Tweede seizoen Lupin komt deze week echt op Netflix!

“We besloten te werken in een extreem agressief genre waarbij we De Bende in de touwen legden. In deel 2 richten we ons meer op de emotionele situatie van de personages. Het is een reis over hun sentimentele kaart die ons rechtstreeks verbindt met hun vertrek,”

Seizoen vier van de serie liet de kijkers versteld staan met een serieus tempoversnelling en een dodental dat de vorige drie seizoenen samen overschaduwde.

Het was te verwachten dat de tweede roofoverval aan het einde van het laatste seizoen zou worden afgesloten, aangezien het eerste seizoen na seizoen twee werd afgesloten maar de makers en schrijvers van de serie besloten om het publiek nog minstens een seizoen in het ongewisse te laten.

BEKIJK OOK  Netflix Sweet Tooth is zonder twijfel dé fantasy-serie van 2021

Aangezien seizoen vier echter met een cliffhanger eindigde, redeneerden fans al snel dat de show terug moest komen voor een nieuwe draai en toen dit in juli 2020 werd bevestigd, liet Netflix fans nog meer opgewonden achter om te zien wat er gebeurt door de tagline te gebruiken: “The heist will come to an end.”

Nu weten we niet of de heist tot een einde zal komen in seizoen vijf deel één of twee maar het suggereert wel een zeker einde aan de serie.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!