Gister hebben wij jullie al laten weten dat puzzles en quizzen de perfecte manieren zijn om ervoor te zorgen dat we onze hersenenen in vorm kunnen houden. Heb je dit niet gelezen? Lees het dan HIER!

Juist om deze reden hebben we voor jullie nog een cijferpuzzel en dagen we jullie uit om deze op te lossen. Deze puzzel lijkt misschien eenvoudig, maar wees niet te voorbarig, hij is lastiger dank je denkt.

Deze puzzel heeft ervoor gezorgd dat mensen stoppen met wat ze doen en blijven staren, terwijl anderen meteen doorhebben wat de oplossing is. Kun jij het oplossen en zo ja, hoe snel?

Ik keek eerst naar deze puzzel en dacht dat het antwoord 19 moest zijn en de andere twee sommen leken gewoon verkeerd. Ik was stomverbaasd toen ik wist wat het antwoord had moeten zijn!

Maar er is meer wiskunde voor deze puzzel nodig dan dat je op het eerste gezicht zou denken. Kun jij het oplossen?

BEKIJK OOK  Poepmessen bestaan tegenwoordig en blijkbaar hebben meer gezinnen het dan je denkt

De eerste som is eenvoudig: 1 + 4 is 5 maar dan volgen de volgende twee sommen.

Bij het uitwerken van de volgende twee sommen zal je misschien niet direct begrijpen waarom het antwoord is wat het is.

Als je denkt dat het ontbrekende getal 19 is, keuren we het goed. Het is een grappig antwoord en laat zien dat je creatief denkt, maar er is nog een antwoord.

We hebben vastgesteld dat het eerste antwoord voor de hand ligt, maar volgens de regel: 2 + 5 = 12 en 3 + 6 = 21, volgt niet hetzelfde patroon.

De oplossing
Neem het antwoord op de vorige som en voeg het toe aan de volgende som.

BEKIJK OOK  Slechts 1 op de 1000 kan deze test oplossen – deel m’ als jij het antwoord weet

In het geval van de eerste som is er geen eerder antwoord, dus zou je 0 moeten toevoegen aan de eerste som (0 + 1 + 4), wat je 5 geeft.

Hetzelfde patroon werkt voor de tweede en derde som. Pas deze regel toe op de laatste som en je hebt de oplossing.

Het antwoord op de puzzel is dus 40! Heb je het goed? Deel deze puzzel met je vrienden en familie en daag ze uit met deze hersenkraker!


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!