Krokodil ‘Osama’ heeft naar verluidt 80 mensen gegeten in veertien jaar

Een krokodil van bijna 5 meter lang, zou in een periode van 14 jaar 80 mensen hebben opgegeten in een Oegandees dorp. Osama de krokodil zou tussen 1991 en 2005 een tiende van de bevolking van Luganga hebben uitgeroeid en woonde in het Victoriameer, het grootste meer van Afrika.

Osama de krokodil

Osama zou naar verluidt in de buurt van de oever van het meer wachten om vervolgens zijn slachtoffers te grijpen – waaronder kinderen die nog maar 12 jaar waren. De lokale bevolking van Luganga was ervan overtuigd dat het reptiel onsterfelijk was vanwege zijn vele slachtoffers.

Een inwoner van het dorp vertelde over de dood van zijn broer toen hij in 2005 met de Sydney Morning Herald sprak, kort nadat Osama was gevangengenomen en uit het meer was verwijderd.

Paul Kyewalyanga had zich op een dag met zijn broer Peter op een roeiboot gewaagd toen Osama toesloeg, in hun boot sprong en Peter greep. Hij legde uit: “Osama kwam verticaal uit het water en plofte in de boot.’

GIANT CROCODILE CAPTURED

‘De achterkant van de boot waar ik zat werd ondergedompeld. Peter greep de zijkant schreeuwend vast. Ze vochten ongeveer vijf minuten totdat ik een scheurend geluid hoorde.” Hij voegde toe: “Peter schreeuwde: ‘Hij heeft mijn been gebroken.’ Toen liet hij los en werd het meer in gesleept. Een paar dagen later vonden we zijn hoofd en zijn arm.”

Gevangen genomen

In 2005 werd Osama uiteindelijk gevangen genomen toen lokale bewoners en natuurbeschermers samenwerkten om de krokodil uit de diepten van het meer te lokken met koeienlongen.

Osama’s jarenlange terrorisatie van het dorp staat ver af van de recente moordpoging van de Australische krokodil Fred, waarbij het beest snel op zijn plaats wordt gezet door een Aussie gewapend met een koekenpan.

Uganda

Laat een reactie achter

Scroll naar boven