Kritiek op uitspraken Ernst Kuipers vanuit de kamer

Ernst Kuipers

Ernst Kuipers, de nieuwe coronaminister, heeft na de eerste persconferentie al veel kritiek gehad. Ook vanuit de kamer zelf krijgt Ernst Kuipers kritiek op zijn uitspraken. Kuipers zou namelijk hebben gezegd dat een coronatoegangsbewijs ervoor zou kunnen zorgen dat het aantal besmettingen tot 15% daalt. Dat zou echter alleen opgaan als het coronatoegangsbewijs bijvoorbeeld ook op werkplekken en in winkels vereist zou zijn. Zowel Kamerleden als onderzoekers zijn niet helemaal tevreden met de uitspraken van de minister, omdat het een vertekend beeld zou geven.

Kuipers zou ook kritiek hebben gekregen op het feit dat bij de persconferentie twee grafieken naast elkaar zijn geplaatst die je eigenlijk niet kunt vergelijken.

De reactie van Ernst Kuipers

De cijfers die Ernst Kuipers gebruikte zijn niet uit de lucht gegrepen. Ze zijn namelijk afkomstig uit een onderzoek van de TU Delft. Toch heeft Kuipers de cijfers niet helemaal op de juiste manier gebruikt volgens velen. Dat omdat er nu nog helemaal geen plannen zijn om toegangsbewijzen te vragen voor werkplekken en winkels. Ernst Kuipers zelf heeft als reactie gegeven dat elk percentage dat dempend kan werken de moeite waard is. Op de grafieken die gebruikt zijn tijdens de persconferentie heeft de minister geen reactie gegeven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven