Krankzinnig: ouders vergeten hun baby (1) in de trein

Krankzinnig: ouders vergeten hun baby (1) in de trein

Een getrouwd stel uit Oekraïne heeft gisteren hachelijke momenten beleefd op het treinstation van het Duitse München. De twee waren hun baby’tje vergeten in de trein. Althans: niet vergeten, maar toch ook eigenlijk wel.

De twee waren in München even uit de trein gestapt, om wat telefoontjes te plegen. Dat meldt Het Laatste Nieuws op basis van Duitse kranten.

Terwijl de vader en moeder druk bezig waren met bellen, blies de conducteur op zijn fluitje. De deuren gingen dicht en de trein vertrok.

Op het perron

Je vraag jezelf nu vermoedelijk af: wat zijn dat voor ouders? Hoe kun je nu allebei druk gaan lopen bellen op het perron terwijl je dochtertje van 1 jaar alleen in een coupe ligt?

Die vraag is tot op heden niet beantwoord. De drie waren onderweg vanuit Duitsland naar het Tsjechische Praag. Toen ze druk telefonerend zagen dat de trein vertrok, was het al te laat. Hun eenjarige dochter bleef alleen achter in de rijdende trein. Pas toen raakten de twee in paniek.

Uit de trein

Ze haastten zich vervolgens rond 14.50 uur naar het politiekantoor, waar ze uitlegden dat hun kind nog in de trein zat. Daarop is direct contact gelegd met collega’s in Freising, de eerstvolgende stop van de trein. Daar heeft een patrouille het kind uit de trein gehaald.

Het baby’tje, dat in een kinderwagentje lag, is evenals de bagage van de ouders uit de trein gehaald. De ouders bleven vervolgens wachten totdat de autoriteiten hun baby en hun bagage kwamen afleveren.

Rond 16.20 uur was het gezin weer herenigd.

Scroll naar boven