Krankzinnig: Dit is waarom Steven Berghuis een fan mepte

Krankzinnig: Steven Berghuis mepte fan zonder reden

Vorige week stond Nederland even op zijn achterste poten. Probleemvoetballer Steven Berghuis, die in het verleden meermaals de controle over zichzelf verloor, draaide na afloop van de wedstrijd FC Twente – Ajax helemaal door.

Waarom?

Op de beelden die heel Nederland zijn doorgegaan, was te zien hoe hij uithaalde naar een fan. Hoewel we de fan in kwestie niet zien, is het wel duidelijk dat er iemand geraakt werd.

De eerste vraag die opdoemde was: waarom? Berghuis kreeg naar aanleiding van het incident een forse geldboete en kwam niet veel later met excuses. Hij realiseert zich na een jaartje of 12 profvoetbal ineens dat hij een ‘voorbeeldfunctie’ heeft en had er spijt van.

Racisme?

Een (uiteraard) anonieme getuige wilde graag aandacht en besloot aan de media te vertellen dat de fan iets had gezegd over de huidskleur van Brian Brobbey.

Nederland stond direct op zijn kop. In de comments waren veel mensen van mening dat wanneer het over een huidskleur gaat, je best iemand mag slaan.

Anyway, de getuige blijkt nu gejokkebrokt te hebben. Er blijkt helemaal geen racsistische opmerking te zijn gemaakt in de richting van Brian Brobbey.

Management

Drie dagen geleden kwam er vanuit kamp-Berghuis een compleet andere verklaring naar buiten. Berghuis zou voortdurend verwensingen naar zijn hoofd hebben gekregen, terwijl hij handtekeningen stond uit te delen aan kinderen. Hij zou diegene ook meermaals ‘gewaarschuwd’ hebben.

Inmiddels heeft FC Twente de bewuste fan gesproken. Die heeft aangegeven inderdaad iets geroepen te hebben richting de voormalig Feyenoorder.

Hij ontkent echter met klem dat dit ook maar iets met racisme in de richting van Brian Brobbey te maken heeft. Het was wel iets ‘provocerends’ richting Steven Berghuis.

Scroll naar boven