Koranverbrander Edwin uitgeschakeld met keiharde karatetrap

Koranverbrander Edwin uitgeschakeld met keiharde karatetrap

Professioneel islamofoob Edwin Wagensveld van de beweging Pegida heeft gisteren in Arnhem geprobeerd om een koran te verscheuren en deze daarna in lichterlaaie te zetten. Dat is finaal mislukt. Wagensveld is uitgeschakeld met een flying kick.

Koran

De voorman van Pegida had zijn actie via social media al aangekondigd, En dat zorgde uiteraard voor veel beroering binnen de moslimgemeenschap in Arnhem.

Koranverbrander Edwin uitgeschakeld met keiharde karatetrap

Rond een uurtje of twaalf hadden ongeveer honderd demonstranten zich verzameld op het Jansplein. Ahmed Marcouch was daar niet gelukkig mee, en vroeg hem rond 13.30 uur te vertrekken. De groep gaf hier geen gehoor aan en toen zij Edwin iets verderop zagen staan, ging het mis.

ME grijpt in

De burgemeester besloot daarop de Mobiele Eenhied in te schakelen, die een uur later pas arriveerden. Terwijl agenten nog bezig waren om demonstranten weg te sturen, mocht Wagensveld zijn actie op hetzelfde plein uitvoeren. Dat ging niet goed, zo blijkt uit beelden die online staan.

Te zien is hoe woeste mensen simpel door de politielinie braken en op de Pegida-voorman en zijn kompaan afrennen. Zij kregen een paar flinke tikken, terwijl een van de demonstranten met een karatetrap kwam invliegen op Wagensveld. Die is daarbij gew0nd geraakt aan zijn hoofd.

‘Allahoe akbar’

Nadat de boekverbranding twee keer is mislukt, volgt er geen derde kans meer. Voor zijn eigen veiligheid is Wagensveld door de autoriteiten weggebracht.

De Koran bleef achter in de vuurkorf en de aanwezigen mochten deze weer meenemen. Die waren dolblij en scandeerden ‘allahoe akbar’.

‘Mocht het niet verbieden’

Er zijn uiteindelijk drie mensen aangehouden. Burgemeester Ahmed Marcouch kwam ter plaatse en vertelde de moslims op het plein dat hij de actie van Wagensveld niet heeft kunnen verbieden. ”Ik moet de demonstratie beschermen, of ik het daar nu mee eens ben of niet.”

Wagensveld had bewust voor Arnhem gekozen. Het is bekend dat de Pegida-leider een tegenstander is van Marcouch als de burgemeester, omdat die een Marokkaanse achtergrond heeft.

Scroll naar boven