Koppel woont permanent op cruiseschip omdat het goedkoper is dan hypotheek

Een stel van in de vijftig leeft al een tijdje permanent op cruiseschepen omdat het financieel aantrekkelijker is dan een hypotheek. Angelyn Burk (53) en haar man Richard hoppen sinds 2021 van schip naar schip voor ongeveer $44 per nacht.

Wonen op cruiseschip

Dit is inclusief accommodatie, eten, drinken en al het vervoer. Angelyn nam haar eerste cruise in 1992 en vertelde 7 News over hun pensioenplannen:

“Ons oorspronkelijke plan was om een ​​maand per keer in verschillende landen te blijven en uiteindelijk met pensioen te gaan op cruiseschepen naarmate we ouder werden. We houden van reizen en we waren op zoek naar een manier om continu te reizen in onze pensionering die financieel zinvol was.”

Rekenwerk

Nadat het koppel wat rekenwerk hadden gedaan, realiseerden ze zich dat ze vervroegd met pensioen konden gaan.
Ze realiseerden zich dat als het hen $ 88 per nacht zou kosten om op een cruiseschip te leven, dat zou neerkomen op $ 32.120 per jaar. De gemiddelde prijs van een huis in de stad waar ze wonen, is momenteel $ 958.027 met een hypotheek die ongeveer $ 50.000 per jaar kost.

Als je die cijfers bekijkt, klinkt het als een lucratieve deal. Sinds ze hun baan hebben opgezegd, hebben de Burks een 50-daagse cruise rond de Adriatische Zee gemaakt, evenals een 51-daagse cruise van Seattle naar Sydney, Australië.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven