Koppel wil met zelfgemaakte loopkooi de zee in: ”Tegen haaien”

Bejaarden gaan de zee in met loopkooien: ''Bang voor haaien''

In Spanje zijn lokale inwoners en toeristen momenteel in alle staten. Sinds er in een paar weken tijd op enkele plekken haaien zijn gespot, zit de schrik er flink in.

De haaienfobie begon een maand geleden in Hurghada (Egypte). Daar werd een jongen met een Russisch paspoort opgegeten door een tijgerhaai.

Later bleek dat het dier in verwachting was en zocht naar eten. Vladimir Popov was op het verkeerde moment op de verkeerde plek en eindigde helaas in de maag van de haai.

Bejaarden gaan de zee in met loopkooien: ''Bang voor haaien''

Boze Egyptenaren besloten daarna een klopjacht te houden op de haai en mepten haar met metalen buizen het leven uit. Primitief volkje, die gasten. Toen de haai later medisch werd onderzocht werd het hoofd van Popov in de maag gevonden. Dat zijn geen fijne dingen.

Spanje

Vlak daarna hebben we kunnen zien hoe meerdere haaien dichtbij de kust kwamen in achtereenvolgens Alicante, Mallorca, Ibiza en

De zeedieren kwamen dichtbij de kust in onder meer Alicante. Daar zijn toevallig beelden van op sociale media geplaatst. Wat we zien is hoe een verdwaalde blauwe haai bij de kust komt.

De strandwacht begint vervolgens als een bezetene op zijn fluitje te blazen en iedereen moet het water uit. Niet dat iemand ook in het water wilde blijven, maar toch.

Anyway, in de daaropvolgende dagen kregen strandgangers in Mallorca en Ibiza ook bezoek van blauwe haaien. Experst snappen hier helemaal niets van; er moet iets aan de hand zijn. De voornaamste reden lijkt de uitputting van hun voedselbronnen te zijn.

Daardoor moeten ze hun eten elders zoeken, en daardoor kunnen ze dichtbij de kust komen. En ja, dan kom je er soms wel eens eentje tegen.

Benidorm

Gisteren doken er op sociale media wederom beelden op van de komst van een haai. Ditmaal in Benidorm. Nu hebben wij dat even voor je nagekeken, maar dat filmpje stamt al uit 2021. Klopt dus niets van.

Maar nu we het toch over Benidorm hebben. Lokale bejaarden hebben voorzorgsmaatregelen genomen met betrekking tot de zee in gaan.

Als je bejaard bent kun je natuurlijk de zee niet uitrennen. Voor sommige mensen is een tocht naar de supermarkt al een klus die een uur duurt.

Loopkooi

Afijn, sommige ouderen schijnen de zee niet meer in te durven na alle berichtgeving over haaien. In Benidorm had een koppel iets verzonnen, zodat ze een zwempartijtje in ieder geval zouden overleven.

Ze kwamen met zelfgemaakte loopkooien het strand op. Dat is natuurlijk niet erg snugger. Punt een kun je er niet meer zwemmen en punt twee: wat gebeurt er als de kooi omvalt en je onder water ligt?

Een lokale strandwacht merkte de twee op en haalde ze uit het water. Het klinkt allemaal te bizar voor woorden, maar gelukkig zijn er beelden:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Al het moois (@al.het.moois)

Scroll naar boven