Koppel riskeert 20 jaar celstraf voor ‘gender reveal party’ met dodelijke afloop

Een Amerikaans stel heeft kans om tot 20 jaar celstraf te krijgen nadat hun gender reveal feestje dodelijke gevolgen had. Refugio Manuel Jimenez Jr. en Angela Renee Jimenez hielden vorig jaar een feestje om te onthullen aan vrienden of familie of ze een jongen of meisje zouden krijgen.

Rook apparaat

Ze gebruikten een ‘rook genererend pyrotechnisch apparaat’ op het feest. Diezelfde machine veroorzaakte uiteindelijk een enorme bosbrand. Het echtpaar probeerde waterflessen te gebruiken om het snel verspreidende vuur te blussen. Uiteindelijk belden ze de nooddiensten.

En de gevolgen waren desastreus. De brand raasde door 22.000 hectare land en het kostte meer dan 1.300 brandweerlieden en 23 dagen om onder controle te krijgen. Ook stierf er 1 brandweerman tijdens zijn gevecht tegen het vuur. 12 anderen raakten gewond en vijf huis en meer dan 12 gebouwen werden volledig verwoest.

Als je alle aanklachten bij elkaar optelt zijn dat 31 aanklachten die ze tegen zich krijgen. Dit kan hen allebei op een celstraf van 20 jaar komen te staan. Toch hebben ze allebei verklaard onschuldig te zijn. Hun volgende rechtszaak is in September. Tot die tijd is het paar vrijgelaten door de autoriteiten.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Scroll naar boven