Koppel ontdekt na vijf dagen wie ‘vakantievriend’ echt is

Koppel ontdekt na vijf dagen wie 'vakantievriend' echt is

Een koppeltje uit Frankrijk heeft vijf dagen doorgebracht met een ‘vakantievriend’, die in werkelijkheid iemand anders was als dat hij in eerste instantie zei. Toen Myriam (22) en Yanis (21) de voornaam van de man op Google opzochten, schrokken ze enorm.

Roadtrip

De twee Fransen, vrienden van elkaar, zijn op dit moment op vakantie in het Spaanse Catalonië. Afgelopen weekend was Myriam aan het zonnen op het strand van Tarragona.

Yanis zat op zijn gitaar te spelen, toen zich ineens ene ‘Victor’ meldde. Hij stelde zich voor als een Belgische veertiger, die op reis was om de taal te leren. ”Hij vertelde dat hij nog geld had om 100 dagen te reizen”, zo vertelt Yanis in de krant Le Parisien dat nu overgenomen is door Het Laatste Nieuws.

Koppel ontdekt na vijf dagen wie 'vakantievriend' echt is

Tattoo

Volgens Yanis vertelde de Belg dat hij graag een tattoo wilde laten zetten. Iets dat goed uitkomt, want Myriam is tatoeëerder. De twee vrienden gaan ermee akkoord dat ‘Victor’ bij hen aansluit.

Myriam vertelt dat ‘Victor’ nogal opdringerig was, maar verder wel vriendelijk. ”Hij wilde ons elke dag zien en we vonden het dan moeilijk om nee te zeggen.”

Hun vakantievriend krijgt in de tussentijd zijn tattoo, een hart op zijn arm. Hij maakt plannen voor de tweede. Dat moet het woord ‘vrijheid’ op zijn sleutelbeen worden.

Vertelt niet veel

Victor vertelt in de tussentijd veel over zijn leven. Hij zou brandweerman zijn geweest, leraar en kampioen in triathlon. ”Hij schepte veel op, maar vertelde weinig details”, aldus Yanis.

”Hij zou ook twee kinderen hebben, met wie hij geen contact heeft. Die zouden ‘erg boos’ op hun vader zijn.” Op gegeven moment laat ‘Victor’ zich ontglippen dat hij even vast heeft gezeten.

Volgens ‘Victor’ had hij iets gebruikt en het daarna ‘verpest’. Hij wilde er niet dieper op ingaan. Vanaf dat moment begonnen de twee te twijfelen aan alles.

Vrouwonvriendelijk

Myriam (22) moest op de vierde dag al niets meer van ‘Victor’ hebben. ”Hij praatte veel over zijn vriendinnen, maar nooit over de moeder van zijn kinderen. Ik begon te denken dat hij haar misschien had geslagen en dat ze daarom geen contact meer hadden.”

Bovendien begonnen ze het verdacht te vinden dat de Belg altijd met cash geld betaalde, geen telefoon bij zich had en ook niet over een emailadres beschikte.

De Belg versprak zich dan ook nog eens tijdens het vertellen van een verhaal waardoor het leek of zijn voornaam ‘Adrien’ was. Hij probeerde zich daar wel uit te praten en zei dat hij zich vergist had.

Google

Op de vijfde dag besluit Yanis de naam te Googelen. Hij zoekt op de termen Adrien, Belgique, recherché. Hij schrok zich een hoedje van de resultaten.

Wat blijkt? Yanis en Myriam vertoeven al vijf dagen in het gezelfschap van een man die zijn vrouw om het leven had gebracht. De man bleek op de vlucht.

20 jaar cel

‘Victor’ heet in werkelijkheid Adrien Rompen. Hij keerde op 9 juni jongstleden niet terug nadat hij een vergunning had gekregen om de cel kortstondig te verlaten.

Rompen is veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor het ombrengen van zijn vrouw Charlène Grosdent in Welkenraedt in 2015.

Paniek

“We raakten volledig in paniek”, vertellen Myriam (22) en Yanis (21), die even later opnieuw een ontmoeting zouden hebben met hun vakantievriend.

”We zeiden tegen onszelf dat we snel moesten handelen.” Het koppel belt het noodnummer en legt in het Engels uit wat er aan de hand is.

Binnen enkele minuten arriveren er agenten. Net op dat moment komt ‘Victor’ een geleende fiets terugbrengen. ”Hij dacht niet dat ze voor hem kwamen.”

”Hij heeft ze zelfs nog gegroet”, aldus Yanis die seinde dat hun vakantievriend degene is die ze moesten hebben. Adrien Rompen is in totaal 17 dagen vrij geweest.

Scroll naar boven