Koppel woont op cruiseschip: “Helft goedkoper dan op land”

koppel leeft op cruiseschip

Drie jaar geleden besloten John en Melody Hennessee uit Florida om al hun bezittingen van de hand te doen – inclusief hun onderneming en hun huis – met het voornemen om hun resterende dagen al varend de wereld te verkennen. Ze zijn ervan overtuigd dat dit avontuurlijke bestaan aanzienlijk minder kost dat hun vroegere levens.

Verkoop van alles

Na de verkoop van praktisch alles wat ze hadden, waaronder hun bedrijf en huis, kocht paar een camper voor een reis door de VS. Maar na het zien van een 274-daagse cruisetocht, kreeg hun toekomstvisie eindelijk vorm. In gesprekken met verschillende nieuwsmedia, vertelt John over de financiële voordelen van hun nieuwe levensstijl:

“Onze enige kosten zijn nu een telefoon-, scheeps- en enkele creditcardkosten voor onze uitstapjes aan land.” Zonder de lasten van een hypotheek, huis-, auto- en eigendomsverzekeringen, is het stel ervan overtuigd dat leven op zee aanzienlijk voordeliger is, mogelijk zelfs de helft goedkoper dan hun bestaan op het droge.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door India Today (@indiatoday)

Villa Bie, een van de eerste wooncruiseschepen

Voorlopig leven ze maand per maand, van het ene schip naar het andere springend, met plannen vastgelegd tot december van dit jaar. Maar binnenkort zullen ze hun intrek nemen op Villa Vie, een van de eerste wooncruiseschepen, waar ze permanente bewoners zullen worden.

Het cruiseschip vaart elke drie jaar de wereld rond, waar het de warmte volgt. Toch is leven op zo’n cruiseschip niet per se een goedkoop. Voor een binnenhut betaalt men ongeveer €92.000,-, terwijl een balkonvilla met zeezicht kan oplopen tot €230.000,-, exclusief een maandelijks tarief van bijna €7.500,-.

The Villa Vie Experience

Hoewel het schip nog in aanbouw is, hebben beelden ons al een voorproefje gegeven van de toekomstige cruise, compleet met een kitchenette en een inklapbaar bed voor gasten in de woonkamer. Momenteel bestaat ongeveer 85% van de bewoners uit Amerikanen, maar het project trekt steeds meer internationale belangstelling.

Scroll naar boven