Koppel laat baby van 5 weken oud in snikhete auto en gaat urenlang winkelen

Koppel laat baby'tje van 5 weken oud in snikhete auto en gaat urenlang winkelen

Een koppel heeft een pasgeboren baby van slechts vijf weken oud maar liefst 2,5 uur in de auto achtergelaten. De kersverse ouders hadden besloten om zelf uitgebreid te gaan winkelen. De openbaar aanklager neemt dit erg hoog op en eist een taakstraf van 80 uur.

Bataviastad

De krankzinnige actie van de ‘ouders’ vond plaats op 24 maart vorig jaar. De drie gingen naar Bataviastad, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag.

Het kind, een meisje, was in slaap gevallen en was een beetje ziek. Om die reden besloten de ‘ouders’ het kind moederziel alleen in de auto te laten.

Koppel laat baby'tje van 5 weken oud in snikhete auto en gaat urenlang winkelen

Normale mensen gaan a) niet eens winkelen met een kind dat zich niet lekker voelt en b)laten een baby niet achter in een snikhete auto.

De vader en moeder deden echter het tegenovergestelde. Ze deden het kind zelfs nog wat truien over elkaar aan. Mustafa Z, de man die het kind verwekte zei vandaag in rechtszaal: ”In onze cultuur moet een kind dat zich niet lekker voelt warm aangekleed worden. Hoe warmer, hoe beter”, aldus Z. die uit Egypte komt.

Ramen dicht

De twee zouden van plan zijn om ‘even’ te winkelen, maar dat duurde uiteindelijk 2.5 uur. Moeder Asmaa I. heeft daarna ook nog gelogen. Ze beweerde dat het autoraampje ‘een stukje’ heeft opengestaan.

Dat blijkt niet juist. Want een omstander die het kleine meisje hoorde krijsen in een verlaten auto op het parkeerterrein, trof een voertuig aan met dichte ramen en deuren. De auto was niet afgesloten.

Winters aangekleed

Het meisje lag in een autostoeltje met een zonnedoek over zich heen. Ze had twee rompers aan, een truitje, een broekje en was in een dichtgeritste zak gepropt.

De temperatuur was buiten 18 graden, maar uit onderzoek is gebleken dat het in de auto maar liefst 31 graden is geweest. De baby zelf werd gemeten door de hulpdiensten. Haar lichaamstemperatuur bleek 38,4 graden.

Uiteindelijk heeft het kind twee dagen in het ziekenhuis gelegen. Daarna is het meisje naar een pleeggezin gebracht. Ook de twee oudere zoons van het echtpaar gingen naar een pleeggezin.

Onder toezicht

De vader en moeder hebben in totaal zes dagen vastgezeten. Twee weken nadat ze weer thuis waren, mochten de kinderen gewoon weer thuis komen wonen.

Wel werd de familie onder toezicht geplaatst. Die periode is inmiddels achter de rug. Volgens de ouders hebben ze veel hulp gehad aan de begeleiding.

Scroll naar boven