Koppel koopt woning en krijgt angstaanjagende brief over ‘geheimen’ van het huis

Koppel koopt woning en krijgt angstaanjagende brief over 'geheimen' van het huis

Het jonge koppel Courtney en Matt uit de Verenigde Staten kocht vorig jaar een woning. Niet veel later plofte er een brief op de deurmat, geschreven door ‘de laatste overlevende’ van de familie die het landgoed voorheen bezat.

Courtney heeft er een video over gedeeld op TikTok. ”We kregen een brief die geadresseerd was aan ‘koper’. De afzender is iemand uit Canada.”

@living_in_history We have secret rooms!?!? #secretroom #secretroomcheck #historichome #livinginhistory #hiddencompartment ♬ original sound – Courtney & Matt

‘De laatste overlevende’

De brief begint als volgt: ”Laat me mezelf voorstellen. Ik ben de laatste overlevende van de Madison-familie die jullie huis bezat.”

”Ik ben opgegroeid in deze woning. Graag wil ik u vertellen over de geheime kamers en een paar dingen die u misschien niet zijn verteld toen u het huis kocht.”

Bij het schrijven zit een getekende plattegrond. Courtney en Matt besluiten om de route door hun woning af te leggen en binnen no time ontdekken ze iets.

Als eerst vinden ze een geheime drankkast boven de open haard. Hierin staan decennia oude ongeopende flessen Franse roséwijn uit 1970 en cabernet sauvignon uit 1989.

@living_in_history Part 2! #secretroom #secretcompartments #prohibition #hiddenbar #historichome #livinginhistory #thewatcherhouse ♬ original sound – Courtney & Matt

@living_in_history Part 3! #secretroomcheck #historichome #oldhousetiktok #historichomes #wegotaletter ♬ original sound – Courtney & Matt

Geheime kamer

De twee vervolgen hun weg naar ‘een geheime kamer’ die in de badkamer ligt. Ze zoeken en vinden achter een paar tegels een kruipruimte. Het blijkt weinig voor te stellen.

Maar dan zien ze een klein vergrendeld deurtje, recht tegenover de wc. De kleine ingang leidt naar een enorme verborgen kamer.

De kamer staat vol met antieke meubels. Maar er is een ding waar Courtney en Matt echt van schrikken. Ze vinden een stokoude muziekdoos.

”Zo eentje uit films. Als je hem opwindt, speelt hij een huiveringwekkende versie van de trouwmars van de Duitse componist Felix Mendelssohn af.”

De briefschrijver sluit af met de tekst: ”Nu je enkele kamers hebt gevonden, zal ik je binnenkort informeren over wat zich heeft afgespeeld in de woning. Tot snel…”

Scroll naar boven