Koppel is al 69 jaar getrouwd – maar nu worden ze uit elkaar gehaald door autoriteiten

De Goodines zijn al 73 jaar samen en hebben altijd samen geleefd.

Tijdens hun gouden jaren woonden ze samen in hetzelfde bejaardentehuis.

Maar niet meer – nu worden ze gedwongen om uit elkaar te gaan, vlak voor Kerstmis.

De Canadese Herbert Goodine, 91, en Audrey Goodine, 89, zijn 69 jaar getrouwd. Ze zijn al 73 jaar samen en hebben altijd samengewoond en in hetzelfde bed geslapen.

De laatste paar jaar woonden ze samen in hetzelfde bejaardentehuis in New Brunswick, waar ze bij elkaar konden blijven.

Uit elkaar gehaald met Kerstmis
Slechts een paar dagen voor Kerstmis kwamen ze erachter dat ze gescheiden moesten worden. Herbert zal vanwege zijn dementie naar een andere faciliteit worden verplaatst. Dit wordt de eerste kerst die ze niet samen kunnen vieren.

De dochter van het stel heeft sterk op het besluit gereageerd.

Hoor moeder huilend
“Toen ik gisteren met mijn ouders sprak, hoorde ik mijn moeder huilen en kon ik mijn vader op de achtergrond horen. Mijn moeder zei: ‘Kerstmis is nu voorbij en dit is de slechtste kerst die we ooit zullen hebben’ ‘, schrijft dochter Dianne Goodine in een Facebook-bericht.

Dianne zegt dat ze begrijpt dat haar vader nu speciale zorg nodig heeft, maar zegt dat het wreed is om het paar zo dicht bij Kerstmis te scheiden.

Duizenden reacties
Autoriteiten zeggen echter dat ze geen beslissingen kunnen nemen op basis van hoe laat het is, maar dat ze eerst de zorgbehoeften van elk individu moeten indelen. Daarom werd het zo kritiek dat de 91-jarige Herbert overgeplaatst moest worden overgeplaatst, meldt CBS News.

Dianne’s bericht op Facebook kreeg al snel meer dan 18.000 reacties en veel mensen denken dat het paar slecht wordt behandeld.

Wij begrijpen dat een bejaarde persoon moet worden verplaatst om de juiste zorg te krijgen, maar toch zou het paar samen kerstmis kunnen doorbrengen, toch? Deel als je het ermee eens bent!

Bron: CBS News & Newsner