Koningsdag op Urk: Man zet zichzelf in de brand

Op Urk vieren de bewoners Koningsdag op hun eigen, unieke wijze. Het is volgens ‘oude regels’ er traditie om de uitlaten van brommers te verwijderen en vervolgens in de late uren luidruchtig door het dorp te cruisen, wat zorgt voor een levendige, zij het lawaaierige sfeer.

Man gaat gruwelijk de fout in

Daarnaast hebben de Urkers een zekere voorliefde voor vuur. Het is dan ook niet ongebruikelijk dat ze tijdens deze viering rondjes rijden op een rotonde die vlam heeft gevat, wat een spectaculair zicht biedt. Echter, tijdens de recente viering ging het mis toen niet alleen de rotonde, maar ook een lokale vuurliefhebber per ongeluk zichzelf in brand zette.

Urkers zijn dus niet bang voor wat vuur. Dus wat zou er allemaal mis kunnen gaan? Een hele hoop, kunnen we je vertellen. De onderstaande beelden bewijzen dat Urk een bijzondere plek is, waar de bewoners bereid zijn hun eigen leven op het spel te zetten voor wat simpel vermaak. Zo makkelijk kan het zijn. Bekijk de bizarre video hier.

Wil jij meer van onze artikelen lezen? In dat geval willen we je graag vragen om een reactie achter te laten op Facebook. Jouw mening betekent namelijk alles voor ons!

Scroll naar boven