‘Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima weigeren tandartskosten te betalen’

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima schijnen hun tandartskosten niet zelf te willen betalen, dat blijkt uit een gelekt audiofragment dat de Volkskrant heeft gepubliceerd.

Afweging
Volgens een ingewijde op het hof van de koninklijke familie zijn er facturen en rekeningen die letterlijk genegeerd worden. Bedrijven en leveranciers sturen al niet snel een nota, omdat het enorm veel gratis publiciteit oplevert wanneer het Nederlandse koningshuis hun spullen gebruikt. Met deze afweging is het koningspaar het blijkbaar eens, want de man die het gebit van het paar behandelt, “mag al blij zijn dat hij hen überhaupt mag behandelen”.

Dat is te horen in een gelekt audiofragment dat de Volkskrant heeft gepubliceerd. Daarin is te horen dat de tandarts van presentator/schrijver Jan Mulder vertelt dat de Oranjes vinden dat hun gebitsspecialist al blij mag zijn dat hij hen mag behandelen.

Kosten
Naast dat er veel kosten voor de royals worden opgehoest door de Nederlandse staat, krijgen onze koningin en koning ook ‘salaris’. Daarnaast is het inkomen van de koning afgelopen jaar zelfs omhoog gegaan.

Bron: BuzzE, Grazia, Volkskrant Beeld: Youtube