Kogel is door de kerk: extra coronamaatregelen, 13:00 persconferentie

Er is gister bekend gemaakt dat er extra coronamaatregelen gaan komen meldt RTL Nieuws. De voornaamste reden hiervan is het bestrijden van de Engelse variant van het coronavirus. Deze is niet onder controle en de overheid wil hier zo snel mogelijk iets aan doen.

Hugo de Jonge heeft aan Nederland laten weten dat er vandaag een extra persconferentie zal zijn rond 14:00. Het aantal besmettingen daalt maar is nog steeds zorgelijk volgens de overheid en het Outbreak Management Team:

“De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen.”

Visiteverbod

Helaas weten we nog niet precies wat de extra maatregelen zullen zijn maar er zijn vier realistische opties op het moment. We beginnen met het visiteverbod.

Een visiteverbod zou betekenen dat je niemand meer mag uitnodigen en dus niet even langs de buren kan gaan voor een kopje koffie. Niemand zou elkaar meer mogen bezoeken voor een bepaalde periode die door de overheid wordt ingevoerd.

Avondklok

Vooral de Britse variant van het coronavirus is erg zorgelijk en daarom zal de overheid waarschijnlijk een avondkok invoeren om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid coronabesmettingen niet nog meer toenemen. Over de avondklok wordt al erg lang gesproken maar de kans wordt steeds groter dat deze er ook echt gaat komen. Wij denken dat deze vanmiddag zal worden aangekondigd.

Als de avondklok wordt ingevoerd is ook de politie daar klaar voor. Ze hebben veel voorbereidingen getroffen en zijn er vanaf nu helemaal klaar voor. “Wij kunnen onze roosters op korte termijn aanpassen, indien nodig”, laat iemand van de politie weten.

Men denkt dat er tussen 20:00 en 04:00 een avondklok zal komen. Tussen die tijden mag je dus niet naar buiten tenzij dit aantoonbaar noodzakelijk is. Denk aan de hond uitlaten of vanwege je werk.

Ga verder naar de volgende pagina om te zien wat ze zeer waarschijnlijk nog meer gaan aankondigen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven