Koeien ‘praten’ met elkaar door te loeien naar elkaar, volgens nieuwe studie

Koeien kunnen met elkaar ‘praten’ door te loeien naar elkaar, zo beweert een nieuwe studie.

Onderzoekers in Australië bestudeerden Holstein-Friese koeien en ontdekten dat de dieren met elkaar kunnen communiceren en reageren op positieve en negatieve emoties.

Wetenschappers van de Universiteit van Sydney gebruikten een speciaal programma – genaamd ‘Google Translate voor koeien’ – om de toonhoogte van hun loeien te analyseren.

Alexandra Green, hoofdauteur van de studie, zei: “Ze hebben allemaal hele verschillende loeien. Zelfs zonder te kijken kan ik horen welke koe wie is op basis van zijn loei.”

De studie, gepubliceerd in Wetenschappelijke rapporten, toonde aan dat koeien veel emoties kunnen uiten, waaronder verdriet en opwinding.

Driehonderddrieëndertig loeien werden opgenomen tijdens de studie en deze gegevens werden geanalyseerd en onderzocht om uit te zoeken hoe koeien hun ‘stemmen’ gedurende het leven gebruiken en hoe ze communiceren met elkaar. Green voegde eraan toe: “Koeien zijn sociale dieren.

“Dit is de eerste keer dat we de stem hebben kunnen analyseren op basis van overtuigend bewijs van deze eigenschap te hebben.”

Green zei dat de koeien in verschillende situaties met elkaar ‘praten’, waaronder tijdens het wachten op voedsel, maar ook zouden ze communiceren als ze gescheiden waren van de kudde.

Studie co-auteur Cameron Clark, geprezen collega van Green, liet weten: “Ali’s onderzoek is echt geïnspireerd. Het is alsof ze een Google Translate voor koeien heeft.”

koeien

Green is hoopvol dat de bevindingen door boeren zullen worden gebruikt om koeien beter te begrijpen en hun welzijn te verbeteren.

Bron: LadBible