KNMI waarschuwt: hier gaat het straks helemaal los

Weerstations waarschuwen: zwaar noodweer in het gehele land

Gisteren was het een heerlijke dag, maar vandaag staat er flink veel regen op de planning. Het belooft een complexe weerdag te worden, als we Hart van Nederland en Weer.nl mogen geloven. Voornamelijk in het zuidoosten en oosten gaat het plenzen.

Lagedrukgebied

De complexe weersituatie wordt veroorzaakt door een klein lagedrukgebied, afkomstig vanuit Portugal. De kern van dit lagedrukgebied, kan het zuiden van Limburg aandoen.

In ons land is de lucht vandaag wat minder warm, maar tegelijkertijd kan het ook zomers warm worden op plaatsen waar het zonnetje wat langer schijnt.

Gebieden waar regen gaat vallen, zijn wat koeler.

Wanneer gaat het regenen en waar?

De hamvraag is natuurlijk wannner het gaat regenen en waar. Aan het begin van de middag komt de regen ons land binnen in het zuidoosten.

Limburg gaat als eerst getroffen worden. Daarna breid de regen zich uit in de richting van het noordwesten. Ten oosten en zuidoosten van Tilburg, Utrecht, Zwolle en Emmen krijgt het voor hun kiezen.

Desondanks wordt de meeste regen verwacht in Limburg, het oosten van Brabant, de Achterhoek en Twente. Hoe meer je richting het westen gaat, hoe minder regen er valt.

Tijdens de regen is er vooral in Limburg kans op onweer en zware windstoten, daar geldt een code geel voor onweer. In Brabant en Gelderland geldt een code geel vanwege de regen.

Code geel

Tijdens de regen is er vooral in Limburg kans op onweer en zware windstoten, daar geldt een code geel voor onweer. In Brabant en Gelderland geldt een code geel vanwege de regen.

KNMI waarschuwt: hier gaat het straks flink los

Was het dat?

Vannacht wordt het gelukkig weer droog en klaart de boel op. Wel moet er rekening gehouden worden met mist. Het koelt af tot zo’n 13 graden.

Morgen merken we de invloeden van een hogedrukgebied en komt er weer flink veel zon. Er kan een lokaal buitje vallen, maar voor de rest blijft het droog.

De temperaturen varieren morgen tussen de 23 en 27 graden. Ook het weekend is zomers. Zaterdag en zondag wordt veel zon verwacht. Het lijkt op de meeste plaatsen droog te blijven, met temperaturen van 28 tot 30 graden.

Over de auteur