KNMI waarschuwt: ”Het gaat straks zo hard los dat rioleringen het gaan begeven”

KNMI waarschuwt: ''Het gaat straks zo hard los dat rioleringen het gaan begeven

Nadat het KNMI gisteren al code geel had afgekondigd wegens extreme regenval, is dat nu wederom aan de orde. Het weerstation meldt dat er zoveel neerslag gaat vallen, dat ‘rioleringen het niet aankunnen’.

Gisteren gebeurde dat al in Haren (Groningen). Op foto’s was te zien dat meerdere straten volledig overstroomd waren en dat was geen pretje.

Vanavond wacht dit lot meerdere plaatsen in de provincie Brabant. Code geel is afgegeven voor Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Wolkbreuk

Even na 15.00 uur ging het in Eindhoven al helemaal mis. Een wolkbreuk zorgde al voor compleet ondergelopen straten. Ook in Nuenen en Eersel schijnt het mis te zijn.

In bovengenoemde provincies moeten mensen zich echt schrap zetten. Er komen felle windstoten aan die tot 70 kilometer per uur kunnen halen.

Daarnaast gaat het ook onweren en is er een kleine kans op hagel. De regen is echter het grootste probleem. In sommige plaatsen kan er tot wel 50 millimeter vallen. Heel lokaal wordt dat nog veel meer.

https://twitter.com/KNMI/status/1655211182381322241

Blikseminslag op Amsterdam Centraal

Inmiddels gaat het nu ook los in Amsterdam. Blikseminslag heeft een deel van het treinverkeer op Centraal platgelegd. De NS verwacht dat tot ongeveer 19.00 uur minder treinen kunnen rijden van en naar de hoofdstad.

Ook het wegverkeer in Amsterdam ondervindt hinder: bij Sloterdijk zijn twee rijstroken afgesloten omdat een viaduct is ondergelopen.

Verschuiven

De buien trekken langzaam van het zuiden naar het noorden. Omdat het zo langzaam gaat, valt er veel regen op een plek, aldus het KNMI.

Om af te sluiten met een positief puntje: de temperatuur heeft er niet onder te lijden. Ook vanavond blijft het tussen de 14 en 17 graden.

Weer voor maandag

Morgen kunnen er mistbanken onstaan, doordat het nauwelijks nog waait. Gedurende de ochtend wordt het iets zonniger.

De temperaturen bereiken op de meeste plaatsen in Nederland rond de middag ongeveer 20 graden. In de avond staat er volgens onweer op het programma

 

Scroll naar boven