KNMI voorspelt ‘barre weersomstandigeden’ voor vandaag: Landelijk code geel

Opnieuw stormachtig weer op komst: KNMI geeft alarm af

Wie gehoopt had op een zonnige eerste pinksterdag, komt helaas bedrogen uit. Het weer gaat vandaag zelfs de hele andere kant op. Het KNMI geeft voor het hele land code geel af wegens zwaar onweer, ook wordt er gevreesd voor veel neerslag in korte tijd.

De buien trekken van zuid naar noord over het land. Plaatselijk is er kans op wateroverlast, aldus het KNMI. Het verkeer en buitenactiviteiten kunnen last hebben van de neerslag.

Buien, buien, buien

In de ochtend zal vooral het zuiden van ons land te maken krijgen met veel regen. In de middag is midden-Nederland aan de beurt en vanavond trekken de buien richting het noorden.

Er is ook goed nieuws, als je onweer en regen niet meerekent. De temperatuur tikt in het midden en noorden van ons land de 25 graden aan. In het zuiden blijft de thermometer steken op een graad of 19, zo melden specialisten van Weeronline.

Tweede pinksterdag

De weervoorspelling voor morgen laat niet veel betere vooruitzichten zien. Ook dan zal het regenen en is er een grote kans op onweer. Aan zee lijkt het droog te blijven en breekt het zonnetje af en toe door. De temperaturen variëren van zo’n 16 graden aan zee, tot maximaal 22 graden in het zuidoosten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven