KNMI komt met horrorweerbericht: ”Er komt echt iets op ons af”

KNMI komt met horrorweerbericht: ''Er komt echt iets op ons af''

Morgen is het Bevrijdingsdag. Dan vieren we dat we in 1945 bevrijd werden van de Duitsers. Het zou erg fijn zijn als het weer een beetje mee zou zitten, al is het alleen maar voor de festivals die gepland staan in meerdere steden.

Code Geel

Maar helaas. Het KNMI gooit roet in ons eten met een weersvoorspelling die liever niet gezien zouden hebben. Morgen is het vanaf 14.00 uur een regelrecht drama.

In het gehele land worden keiharde onweersbuien verwacht, die gepaard gaan met windstoten die 60 kilometer per uur kunnen halen.

Om die reden hebben de meteorologen code geel uitvaardigd voor alle provincies in Nederland. Je kunt dus nergens aan deze ellende ontsnappen.

Alhoewel, er is een gebied uitgezonderd en dat betreft de Waddeneilanden.

KNMI komt met horrorweerbericht: ''Er komt echt iets op ons af''

Neerslag en hagel

Alsof bliksem en keiharde wind nog niet erg genoeg is, is er ook een kans op hagel. Het KNMI waarschuwt ook voor veel regen in korte tijd.

De buien zullen aan het einde van de middag verdwijnen in het westen. In het oosten is dat pas halverwege de avond.

Festivals

We begonnen er al over in de inleiding, maar morgen staat er veel Bevrijdingsfestivals op het programma. Die zullen pas losbarsten nadat onze zeer gewaardeerde minister-president Mark Rutte het Bevrijdingsvuur heeft ontstoken.

Het Bevrijdingsdefile staat op het programma in Wageningen en de dag wordt afgesloten met het 5 meiconcert op de Amstel in Amsterdam.

Het advies luidt om jezelf niet op open plekken te begeven wanneer de hel losbarst, maar dat gaat natuurlijk lastig als je op een plein staat te feesten.

Scroll naar boven