KNMI geeft grote waarschuwing voor morgen: ‘Dit gaat zwaar worden’

lightning struck on Forrest

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft een belangrijke waarschuwing afgegeven voor komende zondagmiddag. Nederland kan te maken krijgen met krachtige onweersbuien die gepaard gaan met hevige regenval, hagelstenen tot wel 2 centimeter groot en zware windstoten. Dit weerbericht is belangrijk om goed voorbereid te zijn en je plannen aan te passen.

Wat je moet weten

De aankomende onweersbuien zullen niet alleen intens zijn, maar ze brengen ook hagelstenen met zich mee die tot 2 centimeter groot kunnen zijn. Dit kan aanzienlijke schade veroorzaken aan voertuigen en eigendommen. Daarnaast kunnen er zware windstoten voorkomen met snelheden tot 90 kilometer per uur, wat gevaarlijk kan zijn voor buitenactiviteiten en verkeer. Wees voorbereid en blijf op de hoogte van het laatste weerbericht.

closeup photography of water drops on body of water

Belangrijke voorzorgsmaatregelen:

  • Verblijf Binnen: Als de onweersbuien zich aandienen, is het raadzaam om binnen te blijven en buitenshuis activiteiten te vermijden.
  • Auto Beschermen: Als je in het bezit bent van een voertuig, overweeg dan om deze in een garage of onder een carport te parkeren om schade door hagel te voorkomen.
  • Losse Voorwerpen Veiligstellen: Zorg ervoor dat losse voorwerpen in je tuin of op je balkon veilig zijn vastgezet om schade door windstoten te voorkomen.

De waarschuwing van het KNMI geldt voor het gehele land, met uitzondering van Noord-Holland, Friesland en de Wadden. Het is van groot belang om het weer nauwlettend in de gaten te houden en je plannen voor zondag hierop af te stemmen. Veiligheid staat voorop!

Scroll naar boven