Klopjacht in België naar vreemdeling die ‘iets heel ergs wil aanrichten’

blue bmw car in a dark room

Bij onze zuiderburen is men in opperste staat van paraatheid. Uit een intern politiebericht, dat in handen is van de krant Het Nieuwsblad, komt verontrustend nieuws naar voren.

Intern bericht

Zoals we allemaal weten is er momenteel een fikse burenruzie gaande in Israël, waar ze het aan de stok hebben met de, toen ‘democratisch’ verkozen gekkies van Hamas.

In meerdere Europese steden wordt flink geprotesteerd door mensen die zich het lot van Palestijnen in de Gazastrook enorm aantrekken.

Asielzoeker

Het zorgt ervoor dat de veiligheidsdiensten in West-Europese landen alle zeilen moeten bijzetten. Uit een intern bericht dat gedeeld is onder agenten, blijkt men bij onze zuiderburen met spoed op zoek te zijn naar een Palestijnse asielzoeker die als ‘martelaar’ ten onder wil gaan.

De man is eind vorige maand naar België gekomen en heeft daar asiel aangevraagd. Intussen zou hij vernomen hebben dat zijn familie in Gaza is omgekomen.

Uit het bericht komt naar voren dat de man nu als ‘martelaar’ aan zijn einde wil komen. Of hij concrete plannen heeft, is niet bekend.

Desondanks neemt België het zekere voor het onzekere. Helemaal nadat is uitgekomen dat Abdesalem Lassoued uitgeleverd moest worden aan zijn eigen land, maar onze zuiderburen hier helemaal niets mee deden. Zelfs het verzoek vanuit Tunesië is genegeerd.

‘Voorzichtig’

In het bericht wordt die politiediensten gevraagd uit te kijken naar de man. Hij moet ‘voorzichtig benaderd’ worden. Bij de Belgen is momenteel dreigingsniveau 3 van kracht.

Dat is niet best, want dat betekent dat de kans groot is dat er weer iets gebeurt waarbij onschuldige mensen betrokken zijn.

Scroll naar boven