Meer dan 14.000 wetenschappers hebben een verklaring ondertekend waarin staat dat de planeet in een noodtoestand verkeert. Het onderzoeksteam zegt dat regeringen er niet in zijn geslaagd de oorzaak van klimaatverandering aan te pakken – ‘de overexploitatie van de aarde’.

Extreem slechte statistieken

De groep wetenschappers hebben aangetoond dat van alle 31 statistieken om de gezondheid van de aarde aan te tonen, maar liefst 18 slechte resultaten hebben opgeleverd, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg.

‘Atmosferische methaan- en koolstofdioxide niveaus’ staan op een recordhoogte, terwijl het ijs op de Noordpool en Antarctica op een historisch dieptepunt staan. Dit in combinatie met de stijgende zeespiegel en de opwarming van de oceanen zorgt voor een dodelijke cocktail.

Onderzoek uit 2019

Een soortgelijk onderzoek uit 2019 vertelde ze dat er een ‘ongekende toename’ gaat komen van wereldwijde klimaatrampen, zoals overstromingen in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, record hittegolven en bosbranden in Australië en de Verenigde Staten, samen met verwoestende cyclonen in Afrika en Zuid-Azië.

BEKIJK OOK  8 gewonden bij zweefmolen-incident op kermis Venray

In datzelfde onderzoek uit 2019 schreven de wetenschappers: “De klimaatcrisis is aangebroken en versnelt sneller dan de meeste wetenschappers hadden verwacht. Het is ernstiger dan verwacht en bedreigt natuurlijke ecosystemen en het lot van de mensheid.”


Like it? Share with your friends!