Kleutertje van slechts 4 jaar aangerand op school

Meisje van slechts vier jaar zwaar aangerand op school

Op een Nederlandstalige school in het Belgische Anderlecht is een kleutertje van 4 jaar aangerand door twee klasgenootjes van 4 en 5 jaar. 

Het meisje is er zeer slecht aan toe, zo meldt Het Nieuwsblad. Ze kampt met kneuzingen aan haar intieme delen en kan tijdenlang niet naar school. Het parket in Brussel onderzoekt de zaak, nadat de ouders in paniek een klacht indienden.

Speelplaats

De geschrokken ouders vertellen hun verhaal tegen de krant La Dernière Heure. Toen de vader zijn dochtertje kwam ophalen van school in de Brusselse gemeente Anderlecht, kreeg hij van haar juf en de onderdirectrice te horen dat het meisje ongepast was aangeraakt op de speelplaats.

”Twee jongens uit haar klas hadden haar broek afgetrokken en hebben haar betast en gezoend aan haar intieme delen”, vertelt de vader. ”Ze leek verward toen ik haar ophaalde van school, en eenmaal in de auto begon ze te huilen.”

Ziekenhuis

De moeder van het meisje ging meteen met haar dochter naar het ziekenhuis, waar ze onderzocht werd. Het meisje bleek meerdere kneuzingen te hebben opgelopen en kan tot 19 mei niet naar school.

Meisje van slechts 4 jaar zeer heftig aangerand op school

De ouders hebben ook een klacht ingediend bij de politie, die een onderzoek is gestart. De gebeurtenissen dateren van 2 weken geleden.

Mogelijk imitatiegedrag

Kinderpsychiater Lieve Swinnen is ontzettend verbaasd over wat er gebeurd is. ”Kleuters hebben ontdekkingsgedrag. Dit beoordeel ik echter als verre van normaal.”

”Ik vind het moeilijk om dit juist te interpreteren. Gaat het over uit de hand gelopen nieuwsgierigheid, of zaten er intenties bij die s*kueel van aard zijn?”

Swinnen heeft het vermoeden dat de omgeving van de daders er iets mee te maken heeft. Anders gezegd, met wat zij thuis aangeleerd of te zijn krijgen.

”De kans is groot dat zij thuis met p0rn0 in aanraking komen en dat vervolgens op school imiteren. Dat moet onderzocht worden.”

”En we moeten dat meisje goed opvangen en haar duidelijk maken dat die jongetjes iets hebben gedaan wat niet door de beugel kan.”

”Maar we mogen het trauma ook niet voeden. De impact op dat meisje wordt alleen maar groter als er zoveel belangstelling aan deze zaak wordt gegeven.”

Scroll naar boven