Kitten achtergelaten in doos met hartverscheurende brief

Kitten achterlaten in doos met hartverscheurende brief

De Brits Korthaar die de naam Yoda draagt heeft inmiddels heel wat harten geraakt in Rotterdam. Deze tien maanden oude kitten werd afgelopen zondag aangetroffen op het Piet Heynsplein. Het diertje zat in een boxje, met een hartverscheurende brief.

Hartverscheurende brief

Mensen die dieren hebben weten hoeveel zeer het doet wanneer je er afscheid van moet nemen. Een dier achterlaten doe je niet zomaar.

Kitten achterlaten in doos met hartverscheurende brief

Degene die de tien maanden oude kitten had achtergelaten, heeft een hartverscheurende brief bij het huisdiertje gedaan. Er staat het volgende in:

”Ik kan niet voor de poes zorgen. De poes heeft tandontsteking. Ze heeft veel pijn! De poes is gechipt maar verkocht aan mij. Ik wist niet dat de kosten heel duur was, 700/900 euro. Ik kan dat bedrag niet veroorloven. Help haar, is pas 10 maanden, heet Yoda.”

Dierenopvang

De dierenopvang uit Vlaardingen is direct te hulp geschoten. Een bezoek aan de dierenarts wees uit dat de gebitsproblemen allesbehalve meevielen. Vrijwel alle kiezen zijn getrokken.

Onnodig

De dierenopvang noemt het ‘zeer spijtig’ dat er door degene die de poes heeft achtergelaten niet meer moete is gedaan om hulp te krijgen.

Degene had zich kunnen melden bij de Maatschappelijke dierenhulp van de Dierenbescherming. ”Via die weg kan er een oplossing worden gevonden. Dieren op deze manier achterlaten is onnodig, en bovendien ook nog eens strafbaar”, aldus een woordvoerder.

Maatschappelijke dierenhulp

Het opvangcentrum adviseert iedereen met huisdieren die in een soortgelijke situatie terechtkomt om altijd eerst contact op te nemen met organisaties als Maatschappelijke dierenhulp.

”Die zijn juist bedoeld ter ondersteuning. Bijvoorbeeld wanneer je het om financiele of andere redenen niet lukt om dieren te verzorgen.”

Wat er nu met Yoda gaat gebeuren is nog niet bekend. Het zou kunnen dat de eigenaar wordt getraceerd, of de poes wordt geadopteerd door iemand anders.

Scroll naar boven