Het kan moeilijk zijn om beslissingen te nemen in het leven, vooral als het gaat om de gezondheid en het welzijn van onze kinderen. Helaas moeten de meeste ouders werken om de kost te verdienen, dus vandaar komt het regelmatig voor dat kinderen naar de kinderopvang worden gestuurd. Dit maakt het wel lastig, wanneer we horen over zorgverleners, kindermeisjes en andere personen die voor onze kinderen moeten zorgen en uiteindelijk iets doen dat duidelijk ongepast is.

De anonieme moeder in dit verhaal is daar een goed voorbeeld van. De zorgverlener die ze betaalde om voor haar baby te zorgen werd erop betrapt borstvoeding te geven aan haar baby. Het lijkt erop dat dit al een paar maanden aan de gang was. Haar beslissing was om direct contact op te nemen met de autoriteiten en het via social media bekend te maken.

Dit verhaal verscheen voor het eerst op Dear Prudence, een online advies column. Als alleenstaande werkende moeder had ze de zorg voor haar baby toevertrouwd aan iemand die in hier ervaring in had. De verzorger was ongeveer vijf jaar betrokken bij het bedrijf. De baby is geadopteerd en de moeder gebruikt de flesvoeding omdat ze geen borstvoeding kan geven.

“De enigste opmerking was op de eerste dag toen ze zag dat ik haar flesvoeding gaf, en ze trok haar neus op en zei:” Je voedt haar die zooi? “Ik negeerde de vraag (ik ben eraan gewend), en ging verder, ‘schreef de moeder.

Het duurde twee maanden, maar uiteindelijk ontdekte ze het geheim. De kinderopvang medewerkster heeft ook een baby van ongeveer dezelfde leeftijd als haar dochter en zij gaf borstvoeding. De anonieme vrouw die om advies vroeg, zei dat ze zonder te kloppen binnenkwam, wat toegestaan is. Toen ze het kind ging halen, zag de hulpverlener haar en probeerde haar te stoppen.

BEKIJK OOK  Wetenschappers laten weten dat bierliefhebbers gezonder zijn dan degenen die nuchter blijven

De moeder stopte niet voor een gesprek omdat ze het gewoon te druk had.

“Toen ik bij het huis kwam waar mijn dochter was, viel ik ongeveer om”, schreef ze. “Ik liep voorover, nam de baby uit haar armen en vroeg haar of ze gek was. Ze zei dat ze mijn baby wilde redden van chemicaliën die ik haar probeerde te geven en ik zou haar moeten bedanken voor het feit dat ze het deze hele maand gedaan heeft! Ik heb niets gezegd; Ik greep gewoon de luiertas en ging weg. ”

De moeder is nu niet zeker of het moet worden gemeld, of ze andere ouders moet sms’en, met de andere kinderen moet overleggen of het vanaf de daken op sociale media moet schreeuwen. Ze voelt wel dat ze misschien haar grenzen overschrijdt om andere kinderen te controleren.

Ze heeft veel woede over het probleem, wat begrijpelijk is. Ze realiseert zich ook dat de vrouw deed wat zij dacht dat het beste was, wat ook van belang is.

Het professionele advies kwam van Daniel Mallory Ortber. Hij voelt zich erg sterk over het feit dat dit moet worden gemeld.

“O mijn God. Dat is mijn eerste gedachte. Oh, mijn GOD, “schreef hij. “Als het niet de moeite waard is om haar te rapporteren aan een toezichthoudend bureau, weet ik niet wat het is. Ja, je baby is op de lange termijn veilig en gezond. Maar het hele doel van het bieden van kinderopvang aan werkende ouders is: “Je kunt me vertrouwen om je kinderen veilig en goed verzorgd te houden, en ik zal handelen volgens jouw wensen tijdens jouw afwezigheid”, niet “zodra je wegloopt”, ga ik je kind opvoeden zoals ik het wil. “Dit is een enorme vertrouwensbreuk, een totale overtreding en absoluut de moeite waard om te rapporteren. Doe het alsjeblieft.”

BEKIJK OOK  Jeugdliefdes wonen samen in een huis waar ze 200 'plastic kinderen' opvoeden

Andere vrouwen hadden ook veel te zeggen op Facebook. Een moeder zegt: “Moedermelk biedt belangrijke voedingsstoffen, net als flesvoeding. Maar moedermelk kan ook infecties en medicijnen bevatten die aan een kind kan worden doorgegeven, “schreef ze. “Ik zou de politie bellen, het staatsbestuur dat toezicht houdt op kinderopvang en een advocaat. De gezondheid van haar kind kan worden aangetast. ”

Een andere inzichtelijke opmerking werd ook aangeboden: “Het is ook een biologische, lichaamsvloeistof zoals bloed, sperma of speeksel,” legde ze uit. “Als je iemand borstvoeding geeft zonder toestemming, is het verboden,” schreef een persoon. “Als je sperma in iemand stopt zonder hun toestemming, is het verkrachting. Ik zou met afschuw vervuld zijn om te ontdekken dat iemand haar moedermelk gaf zonder mijn toestemming te vragen tenzij het een onmiddellijke, levensbedreigende situatie was. ”

Zoals je zou verwachten, waren er verschillende meningen over het onderwerp. Sommige vrouwen vinden dat de ongeïdentificeerde vrouw dankbaar moet zijn geweest voor wat er is gedaan. Ze vinden dat de oppas haar best deed om te helpen. Wat vind jij? Gaat ze hier te ver of is het juist goed dat ze de vrouw heeft geholpen die geen borstvoeding kan geven?

Bron: Dear Prudence


Like it? Share with your friends!