Kindermoorden in België: vader slacht zijn twee dochtertjes af

Vader die dochtertjes doodde heeft ''ontzettend veel spijt''

In het West-Vlaamse Waardamme (Oostkamp) heeft een vader gisteravond zijn dochtertjes van 5 en 8 jaar om het leven gebracht. Hij is intussen opgepakt.

Het drama heeft plaatsgevonden op een boerderij in de Sijslostraat. Na zijn daad vluchtte de vader en probeerde de man zichzelf van het leven te beroven. Dat is mislukt. Volgens meerdere Belgische media zouden relationele problemen ertoe hebben geleid dat de man zijn kinderen doodde.

Kindermoorden in België: vader slacht zijn twee dochtertjes af

De slachtoffertjes zijn twee meisjes van 5 en 8 jaar oud. De vader en moeder zouden sinds enkele maanden gescheiden van elkaar leven.

Burgemeester

Het is niet bekend hoe de kinderen om het leven zijn gekomen. Burgemeester Jan de Keyser is enorm aangeslagen, maar mag omwille van privacyredenen niet uitwijden over de zaak. Wel zegt hij: ”Het verlies van 2 jonge kindjes, en dan nog op de wijze waarop, komt heel hard binnen. Deze nacht heb ik de mama en familie gesproken en haar alvast veel sterkte en moed toegewenst in deze zeer uitzonderlijke droevige omstandigheden.

”Ondertussen was ik op de school waar directie en onderwijzend personeel natuurlijk van slag zijn, maar ik zag ook hun motivatie om de kinderen goed te begeleiden in dit rouwproces. Ik wil het team van politie, brandweer, school … danken voor hun inzet. Het was alvast één van m’n zwaarste nachten ooit. We moeten hier als 8020-gemeenschap samen door.”