Kinderen smijten met kitten op het strand: ‘alsof ze aan het handballen waren’

Op een zonnige zondagmiddag op het drukke strand van Vlissingen heeft iets plaatsgevonden waar geen woorden voor zijn. Voor de ogen van veel strandgangers werden kinderen betrapt terwijl ze een vijf weken oude kitten in het zeewater dompelden.

Kitten

Een attente strandbezoeker, Patricia van Vredegem-Castelein, greep onmiddellijk in en redde het arme dier van een wrede behandeling.

Patricia genoot ontspannen van haar dag op het strand van Vlissingen samen met haar vriendengroep. De dag werd alleen plotseling verstoord toen ze een jong kind opmerkte dat een kitten bij zich had. Verbaasd over deze ongewone gebeurtenis, gezien de temperatuur van 32 graden, keek Patricia wat er precies aan de hand was.

Zeewater

De verbazing van Patricia veranderde in shock toen ze zag dat het arme beestje in het zeewater werd ondergedompeld. Er verzamelde zich een groep kinderen omheen.

Patricia aarzelde geen moment om in te grijpen. Ze benaderde de kinderen meteen en vroeg met verbazing of de kinderen wel ‘goed bij hun hoofd’ waren.

Vervolgens nam ze het kitten onder haar hoede. Het diertje was duidelijk overstuur en in de war  gebeurtenis. ”Ze trilde en miauwde.”

Verwarrende situatie met Franse toeristen

De kinderen leken niet te begrijpen hoe verkeerd hun gedrag was. Later bleek dat ze Franse toeristen waren en Patricia ging op zoek naar de ouders.

Maar nadat de ouders waren gelokaliseerd, werd het alleen maar erger. ”Ze leken er niets van te begrijpen en leken het ook niet erg te vinden. Het ging zelfs zover ik ‘kapotgemaakt zou worden’ als ik de kitten niet meteen terug zou geven”, aldus de kattenredster.

Van kwaad tot erger

De ouders pakken de kitten terug en zien de vriendengroep dat er met het beestje wordt overgegooid als een soort van bal. Het klikt enorm onwerkelijk.

Daarop werd besloten de p0litie te bellen. ”Er waren veel getuigen, want het strand was overvol”, aldus een woordvoerder.

Ongeloof

“Dit is gewoon vreselijk. Het is moeilijk te begrijpen. Ze gooiden hem gewoon rond alsof hij een bal was, dompelden hem in het zeewater, spatten hem nat en verstopten hem onder een handdoek,” aldus een agent. “Het is werkelijk ongelofelijk als je zoiets hoort.

Met slechts vijf weken oud is hij nog een baby, hij zou eigenlijk moeten slapen en wat rondspelen.” Dit soort gebeurtenissen zijn echt ongehoord voor hem. “We maken veel dingen mee, maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt.”

Verhaal

Na ongeveer een half uur is het beestje dan eindelijk in veilige handen. Het diertje is in beslag genomen en verlijft nu op een geheime plek.

Tegen de ouders van het betrokken kind dat de kitten had meegenomen, is proces verbaal opgemaakt. Zij krijgen de kitten niet meer terug.

Scroll naar boven