Waarom slaapt het kind altijd in de armen van deze bedelaarster? Dit verwacht je nooit…

Dit artikel kwamen wij enkele maanden geleden tegen. De schrijver in onbekend. We hebben de authenticiteit van het verhaal echter getoetst bij onze bronnen in Bangkok en Cambodja.

Jammer genoeg is dit een waar gebeurd verhaal. Een hele belangrijke tip is dat je bedelaars alleen water en eten mag geven, geen geld. Alle hulp in materiële vorm is uiteraard welkom, alleen geld is niet goed om te geven. Zo kunnen we de “bedelaarsindustrie” in stand houden.

Je bent van jezelf slim genoeg om te weten wie je wel en wie je niet moet helpen. Neem je beslissing op basis van de omstandigheden en de situatie.

“Bij het metrostation zit een vrouw van ongekende leeftijd. Het haar van de vrouw is vies en warrig. De vrouw zit op de vuile grond en naast haar ligt een zak. In die zak gooien mensen geld. In de handen van de vrouw ligt een tweejarige baby te slapen. Hij draagt smerige kleren. Talrijke voorbijgangers geven geld, wellicht om hun schuldgevoel te sussen.

één maand lang liep ik voorbij een bedelaar zonder iets te even. Ik gaf hem bewust geen geld omdat ik wist dat hij lid was van een bende bedelaars die in werkelijkheid grote eigendommen auto’s bezitten.

LEES OOK:  Er wordt haar vertelt abortus te plegen, maar moet hier niets van weten. Wat een prachtig verhaal!

Maar wat me echt raakte was…

Lees op de volgende pagina verder

Wat vind jij? Reageer hieronder: