kind (4) ontsnapt van schoolplein, wordt gevonden in de sloot

kleuter-valt-in-sloot

Een plaatselijke verslaggever heeft dinsdag aan Het Brabants Dagblad gemeld dat een vierjarige peuter gereanimeerd moest worden nadat hij in een moment van onoplettendheid aan de aandacht van het schoolpersoneel ontsnapte. Het jonge kind werd in een betonnen goot gevonden.

Moment van onoplettendheid

Het voorval vond plaats rond 11.30 uur in Rosmalen, vlakbij een gebouw aan de Deltalaan. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe lang het kind verdwenen was voordat er alarm werd geslagen. Aan de parkkant van het gebouw ligt een klein grasveld met een grote betonnen waterbak die erdoorheen loopt. In een moment van onoplettendheid van het schoolpersoneel wist het kind aan hun aandacht te ontsnappen.

Hij viel in een volle waterbak nadat hij de tuin van de school uitliep en het park probeerde in te gaan. De nooddiensten waren razendsnel ter plaatse nadat er melding was gemaakt van de noodlottige toestand van de jongen. Ook werd er op grote schaal hulp geboden door de lokale gemeenschap. Het is geweldig om te zien hoe snel er gehandeld werd, met zelfs een traumahelikopter die binnen de kortste keren landde op een nabijgelegen grasveld.

kleuter-valt-in-sloot

Het bleek nog spannend. Het kostte enige tijd voordat de reanimatie succesvol was. Uiteindelijk was de traumahelikopter niet nodig en is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij verkeerde in stabiele toestand en is herenigd met zijn ouders.

Je kan je voorstellen dat alle leerlingen en leraren van de school behoorlijk geschrokken zijn van het incident. Daarom is gelijk besloten om de school voor de rest van de dag te sluiten.

Scroll naar boven