Kind (6) weigert mondkapje af te zetten voor schoolfoto: “Ik luister altijd naar mijn moeder”

Een jongetje van zes jaar gaat op dit moment viraal door zijn actie op school. Hij weigerde om zijn mondkapje af te doen voor de schoolfoto.

Heel letterlijk

Hij had het advies van zijn moeder heel letterlijk genomen. Zij had hem verteld dat hij alleen voor het eten zijn mondkapje af mocht doen. De fotograaf wist niet goed hoe hij hier op moest reageren. “Mijn moeder heeft gezegd dat ik mijn masker altijd moet ophouden, tenzij ik aan het eten ben” Zei de 6-jarige Mason.

Toch probeerde de fotograaf de jongen over te halen, zijn moeder zou dat vast wel goed vinden als hij hem even af zou doen. Maar hij hield voet bij stuk. “Nee, ik luister altijd naar mijn moeder.”. Dus toen kon de fotograaf niet anders dan de foto maken met mondkapje.

Overleden grootvader

De moeder deelde uiteindelijk de foto op Facebook, en die ging viraal. De moeder vertelde tegen CNN dat haar grootvader in Januari is overleden door corona. Daarom vonden ze het zo belangrijk om een mondkapje te dragen. “Die ervaring heeft ervoor gezorgd dat Mason zijn masker ook graag draagt. Niet alleen omdat het hem beschermt, maar ook de mensen om hen heen”, zei de moeder.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven