Kim weigert al 15 jaar lang om haar schoonfamilie te ontmoeten: ”Wil ik niet”

Kim weigert al 15 jaar haar schoonfamilie te ontmoeten: ''Wil ik niet''

Een vrouw is al vijftien jaar getrouwd maar heeft de familie van haar man nog nooit ontmoet. Kim* weigert elk contact met hen. Hoewel andere mensen de situatie omschrijven als ‘bizar’, stelt Kim dat ze het onnodig vindt: ”Ik ben toch niet met hun getrouwd?”

Als je in het huwelijksbootje stapt, wordt je normaal gesproken onderdeel van iemands familie. De ouders van je partner worden dan je schoonouders.

En hoewel sommigen geen zin hebben om hun schoonouders vaak te zien, moet je ze toch onder ogen komen op verjaardagen en bijvoorbeeld met kerst.

Kim wil niet

Maar Kim doet er al 15 jaar lang alles aan om contact met de familie van haar man te voorkomen. Ze ziet hen niet, maar ze wil ook niet hen praten via bijvoorbeeld FaceTime. Hoewel haar man het meerdere keren heeft gevraagd, blijft Kim weigeren.

Kim weigert al 15 jaar haar schoonfamilie te ontmoeten: ''Wil ik niet''
Dit is niet Kim, foto afkomstig van Pexels

Dat valt op te maken uit een post op het populaire Britse forum Mumsnet, dat is overgenomen door The Mirror (klik hier voor de bron).

De vrouw, die zichzelf Kim* noemt, schrijft: ”Ik heb mijn schoonfamilie nog nooit ontmoet. In al die jaren dat ik met mijn man ben heb ik 1 keer ‘hallo’ gezegd tegen zijn moeder.”

”Toen kwam ik per ongeluk in beeld terwijl hij met haar aan het videobellen was. Daarna heb ik ze nooit meer gezien en ook niet gesproken.”

Huwelijk

Maar hoe ging dat dan op het huwelijk? ”We zijn in het buitenland getrouwd, zodat er geen familie bij kon zijn. Ook mijn eigen familie heb ik niet uitgenodigd.”

”Ons huwelijk was vrij simpel. We waren gewoon samen en we hebben helemaal niet moeilijk gedaan door vanalles te organiseren. Een korte ceremonie, een handtekening en klaar.”

Geen probleem

Volgens de vrouw is het weigeren om de familie van haar man te ontmoeten tot dusver geen probleem voor haar man. Wanneer zijn familie vraagt naar haar, verzint hij altijd een excuus.

Maar de laatste tijd komt Kim in moeilijkheden. Haar schoonzus staat er namelijk op om haar te spreken te krijgen, of in elk geval een foto van haar te mogen zien.

Kim: ”Ik heb dat tot nu toe geweigerd. Mijn man vindt het tijd worden dat ik hen na 15 jaar ga ontmoeten. Maar ik wil het niet. Ik haat het om op verzoek te moeten opdraven en ik zou geen idee hebben wat ik moet zeggen. Het feit dat dit al 15 jaar duurt zou het alleen maar raarder maken.”

Reacties

De vrouw vraagt op Mumsnet of ze ‘onredelijk’ is. Gezien de reacties onder de post (die kun je hier vinden), lijkt het er sterk op dat mensen het gedrag van de vrouw massaal afkeuren.

Iemand schrijft: ”Ja, je bent de meest onredelijke persoon die er bestaat. Welke gek verzint dit nu?” Een ander is ook stellig: ”In 15 jaar heb je hen nog nooit ontmoet? Het is vrij normaal dat jezelf voorstelt en moeite steekt in de band met je schoonfamilie. Dat je man dit accepteert is ook krankzinnig.”

Scroll naar boven