Kim (33): ”Complottheorieën hebben mijn huwelijk kapotgemaakt”

Kim (33): ''Complottheorieën hebben mijn huwelijk kapotgemaakt''

Als je getrouwd bent met iemand is de kans minimaal dat jullie het altijd met elkaar eens zijn. Dat hoeft ook niet. Het is zelfs heel goed als je lekker met elkaar kun debatteren. Maar de partner van Kim (33) is extreem ver gegaan en begon steeds dieper in diverse complottheorieën te geloven. Kim besloot dat zij niet meer verder wilde met haar man.

Tegen de website Famme.nl vertelt Kim: ”Ik heb vanuit huis meegekregen dat het belangrijk is om kritisch te zijn. Mijn vader heeft me altijd op het hart gedrukt om zelf na te denken. Tijdens mijn studie politicologie werd ik daarin verder aangemoedigd.”

”Van mijn ouders, leraren en medestudenten leerde ik meningen, emoties en feiten van elkaar te scheiden. Voor mij was het dus heel normaal om te discussieren met mijn gesprekspartner, maar tegelijkertijd het respect en de liefde voor de ander kon behouden.”

”Toen ik mijn ex leerde kennen leek hij er ook zo in te staan. Na onze studies groeide onze vriendschap uit tot een relatie en daarna raakte ik zwanger. De eerste jaren waren we dolgelukkig, totdat hij begon te veranderen. Hij werd serieuzer en kon zich extreem druk maken om de kleinste dingen.”

Complotten

”In het begin dacht ik dat het een fase was, maar hij werd steeds gekker en verdiepte zich in allerlei complottheorieën. Ik confronteerde hem daar wel eens mee, maar dat zei hij dat ik ‘sliep’ en dat hij ‘wakker’ was.”

Tijdens een etentje met vrienden heeft hij urenlang zitten vertellen over zijn ‘flat Earth-theory’. Hij probeerde iedereen er toen van te overtuigen dat de aarde plat is. Een van onze vrienden is piloot en mijn ex vertelde hem doodleuk dat piloten een groot geheim bewaren.”

”Volgens hem hebben piloten een aparte wereldkaart die aantoont dat de aarde plat is. Ook de maanlandingen zouden er niet echt geweest zijn en in een studio zijn opgenomen. Zijn argument: de vlag wappert en er zijn geen sterren te zien. Ze nemen ons in de maling.”

Onze vriend kon zijn oren niet geloven en het fijne etentje ontaardde in een ruzie. Mijn man mocht nooit meer komen en ik wist niet wat ik moest zeggen.”

Great Reset

”Ondertussen ging het op zijn werk ook helemaal de verkeerde kant op. Hij is een keer door zijn werkgever naar huis toe gestuurd omdat hij tijdens de lunch maar door bleef razen over Klaus Schwab en wat The Great Reset allemaal betekent.”

Kim (33): ''Complottheorieën hebben mijn huwelijk kapotgemaakt''

”Na een tijdje wilde hij alleen nog maar praten over chemtrails, illuminatie, MH17, 9/11, UFO’s in Area 51 en natuurlijk het covid-vaccin.” Ik werd er helemaal gek van. Het ging nergens anders meer over. Het heeft er uiteindelijk toe geleid dat we veel vrienden zijn verloren.”

”Maar dat is niet het ergste. Hij probeerde onze zoon van 5 ook te overtuigen. Daar heb ik een lijn getrokken, want een kind is vrij om te geloven wat hij wil. Sinds kort ben ik gescheiden van mijn ex-man en dat is de beste beslissing ooit, hoe treurig dat ook klinkt.”

Scroll naar boven