Kijkers Undercover in Nederland totaal in shock: ”Dit is echt gestoord”

Kijkers Undercover in Nederland totaal in shock: wat gebeurt hier?

In de allernieuwste aflevering van Undercover in Nederland heeft Alberto Stegeman weer een onbenul in het vizier. Het gaat om ene Christiaan R., een kansloos mannetje die onschuldige mensen op bizarre wijze hun geld afhandig maakt.

Christiaan R.

Nu zijn we wel gewend dat de mensen die Alberto aanpakt, standaard een steekje los hebben. Maar Christaan maakt het wel heel erg bont.

R. beduvelt mensen niet alleen, hij haalt er ook nog eens ontzettend veel plezier uit. Sterker nog, hij vertelt hen dat gewoon. Dan ben je compleet gestoord.

Twee collega’s van Alberto gaan langs bij de kroeg waar Christiaan werkt. Ze praten hem, waarna het niet lang duurt voor R. begint op te scheppen over tal van zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar, zo verzekert hij: ”Ik doe er zelf niet aan mee.”

Dat grapje houdt hij overigens niet lang vol: ”Ik blijf een boef, ha ha.”

Marktplaats

Een van de meest ‘populaire’ manieren om mensen op te lichten, is via Martplaats. Christiaan verkoopt zogenaamd spullen, maar na betaling levert hij niets.

In de meeste gevallen zijn dit soort figuren binnen no time met de noorderzon vertrokken, maar R. heeft nog een verrassing voor de gedupeerden.

Hij geeft ze liever nog een keiharde trap na. Zo stuurt hij naar een iemand: ”Welkom bij de echte wereld jongen. Ik heb jou lekker belazerd.”

Iemand anders die hij heeft genaaid noemt hij een ‘ezel’ om er en passant nog even achteraan te gooien dat hij van het geld duren spullen heeft gekocht.

Recidivist

Als je het zo bekijkt, kun je eigenlijk alleen maar medelijden met Christiaan R. hebben. Hij licht mensen op, wordt gepakt en doet dan ook nog stoer.

Dat gezegd hebbende blijkt R. een recidivist die al eens eerder achter de tralies heeft gezeten. Helemaal zielig wordt het wanneer Alberto hem contronteert.

Dan is Christiaan ineens een pussy, die alles ontkent. Sterker nog, hij wil zichzelf gaan aangeven en stuurt een brief waarin hij schrijft dat hij alles wil oplossen.

Dat blijkt (wederom) niet de waarheid. Inmiddels dupeert hij onder een valse naam toch weer nieuwe mensen. Het is echt ongelooflijk. Op Twitter gaat het behoorlijk los:

Over de auteur