Kijkers in shock om aflevering Steenrijk, Straatarm

Kijkers in shock om aflevering Steenrijk, Straatarm

De aflevering van Steenrijk, Straatarm heeft gister veel kijkers niet onberoerd gelaten. Voornamelijk het gegeven dat de 10 jarige Shirley wekelijks statiegeldflesjes ophaalt in de buurt om snoep te kunnen kopen zorgt voor tranen.

In het SBS-programma Steenrijk, Straatarm wisselen twee gezinnen een week van levensstijl. Gisteren waren Samantha en haar dochtertje Shirley te zien. Zij ruilden met Mike, Natasja en hun dochters Beau Bella en Jackie Jess.

Het ‘arme gezin’ heeft niet meer dan 80 euro per week te besteden, terwijl hun rijke tegenpolen een budget hebben van iets meer dan 1.500 euro. Het rijke gezin woont ook in een mooie villa die is uitgedost met een zwembad en een jacuzzi. Niets is te gek.

Moeilijk leven

Samantha heeft daarentegen een heel moeilijk leven gehad. Toen ze 18 jaar was, stond ze op straat. Werken is niet mogelijk door een genetische bindweefselafwijking.

Om haar schulden te kunnen afbetalen, schakelt ze een bewindvoerder in. Maar die blijkt haar op te lichten en de schulden lopen op tot ruim 110.000 euro. Samen met haar kleine meisje heeft het gezin slechts 80 euro om wekelijks van te leven en dat is niet veel.

Statiegeldflessen

Maar wat veel kijkers vooral aangrijpt, is het feit dat Shirley (10) elke week statiegeldflessen ophaalt in de buurt. Hiervan koopt het meisje snoepjes.

Natasja en Mike besluiten dit ook te doen met hun dochters. Mike vindt het een belangrijke les voor de kinderen. ”Het is ook leuk om te doen.” De kinderen halen uiteindelijk flessen op ter waarde van 7,15 euro op en kopen daar snoep van, iets waar ze blij mee zijn.

Vermoeiend

Wat Mike en Natasja tegenvalt, is winkelen met 80 euro. ”Steeds zoeken naar de allergoedkoopste producten is heel erg vermoeiend. Ik ben gewoon gesloopt.”

Shoppen

Hoe anders is het voor Samantha en Shirley. Zij kunnen met hun weekbudget eindelijk lekker shoppen. Shirley krijgt een paar mooie sneakers en haar moeder koopt een nieuwe outfit. Wanneer Shirley zegt dat ze dit haar moeder echt gunt, breken duizenden harten voor de televisie.

LIEF! Dochter GUNT moeder NIEUW KLEREN! | Steenrijk, straartarm

 

Scroll naar boven