Kijkers in shock door absurde uitzending Alberto Stegeman

Televisiekijkers zijn zich kapotgeschrokken van de uitzending van Undercover in Nederland gisteravond, die draaide om de Groningse 'zorgboerderij'.

Televisiekijkers zijn zich kapotgeschrokken van de uitzending van Undercover in Nederland gisteravond, die draaide om de Groningse ‘zorgboerderij’.

Voordat de aflevering op televisie kwam, had Alberto Stegeman al aangegeven dat het om de meest ‘schokkende reportage’ ooit ging.

Gisteren bleek dat dit geen loze woorden zijn geweest. Kijkers reageren massaal op de uitzending en laten hun woede via Twitter blijken.

Op een zorgboerderij werden gehandicapte bewoners zowel fysiek als mentaal mishandeld | Op1

Zorgboerderij

Eerder dit jaar hoorde Alberto van meerdere oud-medewerkers van de zorgboerderij dat gehandicapte bewoners enorm veel leed wordt aangedaan.

Zo zouden zij vastgebonden, geslagen en vernederd worden. Stegeman besloot op onderzoek uit te gaan en dan weet je het wel.

In de uitzending van gisteren is een collega van de misdaadverslaggever te zien. Hij liep mee op de zorgboerderij en dat leverde schokkende beelden op.

Alles vastgelegd

De wandaden spelen zich al sinds 2007 af. Alles bij elkaar dus al zo’n 16 jaar. De verantwoordelijken van de wandaden zijn Michel K. en zijn schoonvader Paul W.

Bewoners die niet kunnen bewegen, niet kunnen praten of andere mentale of fysieke problemen hebben, krijgen daar straf voor.

Ze krijgen klappen, krijgen soms niets te eten en moeten zelfs buiten slapen. De collega van Alberto is zelfs getuige van een van de misdaden van Michel K.

Een van de bewoners die in een rolstoel zit, wordt in de hoek gezet. Omdat hij geluid maakt, ontsteekt Michel in razernij en zet een wasmand over hem heen.

De wasmand is te klein en daarop besluit Michel om net zo lang te duwen totdat de hulpeloze bewoner vastzit. Die begint zelfs te bloeden.

⚠️ ZEER SCHOKKENDE BEELDEN: Zorgboerderij MISHANDELD bewoners | Undercover in Nederland

Kijkers woedend

Kijkers kunnen niet geloven wat ze zien. Iemand schrijft: ”Ik kook van woede. Hoe kunnen deze mensen zo lang hun gang gaan? Waarom is hier geen controle?”

Dat zoiets in Nederland kon gebeuren vinden veel kijkers onbegrijpelijk. ,,Na het zien van Undercover Nederland over de zorgboerderij in Wedde ben ik ontzettend boos. Hoe kan dit gebeuren in Nederland?”, aldus een andere kijker op Twitter.

Groep gaat verhaal halen

Inmiddels is duidelijk geworden dat een groep van ongeveer tien mensen niet alleen op Twitter klaagt, maar daadwerkelijk verhaal is gaan halen.

De mannen stonden gisteravond voor de deur van de zorgboerderij is Wedde. De politie bevestigt de gebeurtenis en voegt eraan toe dat agenten hen hebben gevraagd te vertrekken.

Het is niet duidelijk wat de bedoeling was van de groep, maar volgens Het Dagblad van het Noorden kwamen zij verhaal halen.

Scroll naar boven