Kijkers Better Than Ever in shock door Joan Franka

Kijkers Better Than Ever in shock door Joan Franka

Joan Franka, de zangeres die voornamelijk bekend werd door de indianentooi die zij op het Songfestival in 2012 droeg, heeft gisteren voor verbijstering gezorgd bij het RTL4-programma Better Than Ever. Joan deed enkele ontluisterende onthullingen.

Franka deed op haar twintigste mee aan The Voice of Holland. Na haar deelname schreef ze het lied You and Me, waarna haar manager haar aanmeldde voor het Nationaal Songfestival.

‘Je bent te dik’

Daar ging ze de strijd aan tegen andere kandidaten van The Voice. ”Daar begon het eerste breekpunt. Wat pijn deed is dat mijn manager tegen me zei: ‘hé Joan, moet je eens kijken naar jezelf. Je ziet er echt niet uit. Je moet echt afvallen. kijk eens naast je. Wil je niet zo zijn?”

Eenzaam

Haar performance omschrijft Joan als ‘misschien niet het allerbeste optreden’. Ze wijst er echter op dat er heel veel dingen aan vooraf gegaan zijn.

Zo mochten haar zus en haar moeder de eerste twee weken niet naar Baku (waar het Songfestival gehouden werd) komen. ”Ik heb gesmeekt of mijn moeder meemocht, maar ik mocht alleen een stylist meenemen en iemand voor de make-up. Er was ook een nagelstylist mogelijk.

De tweede week waren de moeder en zus van Joan wel aanwezig, maar zag de zangeres hen amper, vanwege verplichtingen. Die week omschrijft ze als “heel erg eenzaam”. Op de dag van haar optreden mochten zij ook niet backstage aanwezig zijn.

Indianentooi

Wanneer de veelbesproken indianentooi ter sprake komt, blijkt dat Joan die helemaal niet op wilde in Azerbeidzjan. ”Maar ja, die tooi gaan we doen, zeiden ze. Ik kreeg ook niet het gevoel dat ik daar echt nee tegen kon zeggen. Ik werd gedwongen om die te dragen”. aldus de 33-jarige zangeres.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan Franka (@joanfranka)

Alles verpest

Ook bizar is dat Franka vlak voor haar optreden van haar manager te horen kreeg dat ze dit ‘samen gedaan hebben’. Toen werd ze naar eigen zeggen wakker uit een nare droom.

”Ik dacht:  dit wil ik helemaal niet. Ik wil hier niet staan, met jou. Ik wil hier staan met mijn moeder, mijn zus. Dit was het moment dat ik dacht: wie ben ik? Waar ben ik? Wat ben ik aan het doen? Waarvoor ben ik hier?”

Na haar optreden kwam Joan de kleedkamer binnen. Daar zat haar manager die zou hebben gezegd dat Joan “alles verpest” had. Aan het einde van de dag was Joan in haar hotelkamer aan het overgeven omdat ze “zo uitgeput” was. Toen zij iemand van de crew probeerde te bellen, zou niemand hebben opgenomen. Bij thuiskomst wilde Joan niet meer met haar team werken.

Contract

Een probleem was dat Joan nog onder contract stond en zich moest uitkopen. Het eerste bod dat het platenlabel deed zodat Joan zich kon uitkopen was 30.000 euro, maar geld had de zangeres niet. Het bod ging uiteindelijk naar beneden, waarna iemand anders haar heeft uitgekocht.

Luba the Baroness

Joan heeft naar eigen zeggen twee jaar lang geen muziek kunnen maken en ze neemt zichzelf veel kwalijk. ”Vooral dat ik een contract heb ondertekend dat ik niet wilde tekenen, dat ik mijn intuïtie niet heb gevolgd, mezelf voorbij ben gelopen, dat ik heel lang bang ben geweest om dit te delen.”

Joan creëerde na haar deelname het alter ego Luba the Baroness, waardoor ze weer zelfvertrouwen opbouwde. ”Luba is mijn redding geweest. Nu heb ik, een aantal jaar geleden al, besloten dat ik weer gewoon Joan Franka ben. Ik heb zin in dingen en ben volwassener geworden.”

Twitter

Op Twitter gaat het helemaal los na de ontluisterende onthullingen van Joan Franka. Mensen zijn woest over wat haar aangedaan is. Onderstaand enkele tweets:

Scroll naar boven