Kick Out Zwarte Piet kondigt massale demonstratie aan

Kick Out Zwarte Piet kondigt massale demonstratie aan

Protestclub Kick Out Zwarte Piet gaat op 13 november actievoeren in Venlo. De beroepsdemonstranten zijn het niet eens met grijze piet. Zij noemen de variant op Zwarte Piet een “racistische schijnoplossing” die gestopt moet worden.

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) probeert iedere aanhanger die ze hebben te mobiliseren. De groep gaat niet akkoord met grijze piet en verwijt Venlo het ‘probleem’ te bagatelliseren.

‘Impactvolle verandering’

KOZP wil ook in Venlo een “zichtbare, impactvolle verandering”. De actiegroep eist een “duidelijk afstand nemen van de blackface-traditie en het gezicht niet meer volledig schminken. Dat wil zeggen, een piet zonder raciale en karikaturale kenmerken.

Géén ‘afro’-pruik, noch rode lippenstift, noch oorbellen of kraag, noch zwarte, bruine óf grijze schmink en met een paar lichte veegjes.”

Alkmaar

Op 12 november wordt er overigens ook gedemonstreerd tegen Zwarte Piet. Ditmaal zijn het de organisaties We Promise en Alkmaar Kan Het die de ‘racistische stad’ willen dwingen te stoppen met Zwarte Piet.

“Wij hebben geen tijd en geduld voor racisme. Racisme bouw je niet af, dat schaf je af”, zo stellen beide organisaties via Facebook.

Scroll naar boven